Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect aprobat în CL Aiud pentru premierea profesorilor ai căror elevi obţin rezultate notabile la olimpiade

Publicat

Profesorii din Aiud ai căror elevi obţin rezultate remarcabile la olimpiade vor fi premiaţi, în cadrul unui proiect aprobat în şedinţă de Consiliul local, numit «Excelenţă în educaţie şi cultură», ce aparţine SIZ Aiud.

Conform proiectului elaborat de către sindicat, se doreşte premierea cadrelor didactice, membre ale SIZ Aiud, care obţin, prin elevii pe care îi pregătesc, rezultate remarcabile la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare. Propunerea SIZ Aiud se referă la premierea profesorilor, ai căror elevi obţin locurile I,II şi III la faza judeţeană a olimpiadelor, aprobate de MECTS, precum şi locurile I, II, III, menţiuni şi/sau premii speciale la fazele naţionale.

Parteneriatul propus de primarul Mihai Horaţiu Josan Consiliului Local Aiud intră în vigoare din anul 2012 şi are o durată de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor. Pentru premierea performanţelor cadrelor didactice obţinute în anul şcolar 2011-2012, prin aceeaşi hotărâre, CL Aiud a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 10.000 lei, SIZ Aiud contribuind cu suma de 6000 lei. Totodată, a fost stabilită şi o comisie mixtă, responsabilă de validarea, până în 10 mai 2012, a listei cadrelor didactice, care vor fi premiate într-un eveniment ce va avea loc la sfârşitul acestei luni. Din această comisie fac parte Petru Damo, preşedintele SIZ Aiud, profesorii Cornelia Bolca şi Delia Banciu, precum şi consilierii locali Simona Lazăr şi Andrea Katona.

Obiectivul parteneriatului este acela de a susţine performanţele din învăţământul aiudean, prin recompensarea muncii şi eforturilor pe care le depun cadrele didactice în pregătirea olimpicilor aiudeni.

În cadrul dezbaterii în plen, consilierul local Ioan Zurgalău a precizat că nu poate fi de acord cu acest proiect, întrucât există şi cadre didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut la rândul lor, prin elevii pregătiţi, rezultate la olimpiadele şcolare. Primarul Mihai Horaţiu Josan a explicat însă că votul acordat de aleşii locali se referă concret la propunerea SIZ Aiud, care ar trebui să fie un exemplu pentru Consorţiul Şcolar Aiudean. În acelaşi context, primarul Mihai Horaţiu Josan a promis că va solicita tuturor unităţilor de învăţământ din Aiud numele cadrelor didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut performanţe, asemenea colegilor lor de breaslă, şi va iniţia un alt proiect de hotărâre pentru premierea lor de către autorităţile locale.

„Ne-am făcut un obicei în ultimii ani să premiem elevii, pentru performanţele lor la învăţătură, obicei pe care dorim să-l perpetuăm. Proiectul SIZ Aiud vizează premierea cadrelor didactice, membre de sindicat, care contribuie din plin la rezultatele olimpicilor aiudeni, prin munca extraordinară pe care o depun cu elevii. Cum peste 90% dintre cadrele didactice din Aiud fac oricum parte din SIZ Aiud, cum proiectul este unul cât se poate de oportun şi vine să premieze profesorii care muncesc pentru performanţe deosebite în educaţie, am decis să îl susţin şi mă bucur că au înţeles şi consilierii locali importanţa lui”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Prezent la şedinţa de consiliu, unde şi-a argumentat propunerea de parteneriat, după aprobarea proiectului cu 15 voturi „pentru”, votul împotrivă al consilierului Ioan Zurgalău şi 3 abţineri din partea consilierilor Vasile Vultur, Iulian Vântu şi Mircea Gavrilă, preşedintele SIZ Aiud a mulţumit autorităţilor locale pentru deschiderea spre dialog social şi colaborare.

„Proiectul „Excelenţă în educaţie şi cultură”, pe care l-am conceput încă din toamna anului trecut, este, din informaţiile pe care le deţinem, unic la nivel naţional şi se adresează cadrelor didactice, membre de sindicat, în organizaţia noastră fiind înscrişi majoritatea profesorilor din Aiud. Obiectivul proiectului nostru este să premieze munca şi performanţele cadrelor didactice, pe care Guvernul României doar le-a ignorat şi le-a umilit. Apreciem responsabilitatea şi deschiderea spre dialog social şi colaborare de care a dat dovadă Consiliul Local Aiud şi îi mulţumim primarului care a susţinut fără rezerve proiectul nostru”, a declarat Petru Damo.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax