Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect aprobat în CL Aiud pentru premierea profesorilor ai căror elevi obţin rezultate notabile la olimpiade


Publicat

Profesorii din Aiud ai căror elevi obţin rezultate remarcabile la olimpiade vor fi premiaţi, în cadrul unui proiect aprobat în şedinţă de Consiliul local, numit «Excelenţă în educaţie şi cultură», ce aparţine SIZ Aiud.

Conform proiectului elaborat de către sindicat, se doreşte premierea cadrelor didactice, membre ale SIZ Aiud, care obţin, prin elevii pe care îi pregătesc, rezultate remarcabile la fazele judeţene şi naţionale ale olimpiadelor şcolare. Propunerea SIZ Aiud se referă la premierea profesorilor, ai căror elevi obţin locurile I,II şi III la faza judeţeană a olimpiadelor, aprobate de MECTS, precum şi locurile I, II, III, menţiuni şi/sau premii speciale la fazele naţionale.

Parteneriatul propus de primarul Mihai Horaţiu Josan Consiliului Local Aiud intră în vigoare din anul 2012 şi are o durată de 3 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părţilor. Pentru premierea performanţelor cadrelor didactice obţinute în anul şcolar 2011-2012, prin aceeaşi hotărâre, CL Aiud a aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 10.000 lei, SIZ Aiud contribuind cu suma de 6000 lei. Totodată, a fost stabilită şi o comisie mixtă, responsabilă de validarea, până în 10 mai 2012, a listei cadrelor didactice, care vor fi premiate într-un eveniment ce va avea loc la sfârşitul acestei luni. Din această comisie fac parte Petru Damo, preşedintele SIZ Aiud, profesorii Cornelia Bolca şi Delia Banciu, precum şi consilierii locali Simona Lazăr şi Andrea Katona.

Obiectivul parteneriatului este acela de a susţine performanţele din învăţământul aiudean, prin recompensarea muncii şi eforturilor pe care le depun cadrele didactice în pregătirea olimpicilor aiudeni.

În cadrul dezbaterii în plen, consilierul local Ioan Zurgalău a precizat că nu poate fi de acord cu acest proiect, întrucât există şi cadre didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut la rândul lor, prin elevii pregătiţi, rezultate la olimpiadele şcolare. Primarul Mihai Horaţiu Josan a explicat însă că votul acordat de aleşii locali se referă concret la propunerea SIZ Aiud, care ar trebui să fie un exemplu pentru Consorţiul Şcolar Aiudean. În acelaşi context, primarul Mihai Horaţiu Josan a promis că va solicita tuturor unităţilor de învăţământ din Aiud numele cadrelor didactice, ce nu fac parte din sindicat, dar care au obţinut performanţe, asemenea colegilor lor de breaslă, şi va iniţia un alt proiect de hotărâre pentru premierea lor de către autorităţile locale.

„Ne-am făcut un obicei în ultimii ani să premiem elevii, pentru performanţele lor la învăţătură, obicei pe care dorim să-l perpetuăm. Proiectul SIZ Aiud vizează premierea cadrelor didactice, membre de sindicat, care contribuie din plin la rezultatele olimpicilor aiudeni, prin munca extraordinară pe care o depun cu elevii. Cum peste 90% dintre cadrele didactice din Aiud fac oricum parte din SIZ Aiud, cum proiectul este unul cât se poate de oportun şi vine să premieze profesorii care muncesc pentru performanţe deosebite în educaţie, am decis să îl susţin şi mă bucur că au înţeles şi consilierii locali importanţa lui”, a declarat Mihai Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud.

Prezent la şedinţa de consiliu, unde şi-a argumentat propunerea de parteneriat, după aprobarea proiectului cu 15 voturi „pentru”, votul împotrivă al consilierului Ioan Zurgalău şi 3 abţineri din partea consilierilor Vasile Vultur, Iulian Vântu şi Mircea Gavrilă, preşedintele SIZ Aiud a mulţumit autorităţilor locale pentru deschiderea spre dialog social şi colaborare.

„Proiectul „Excelenţă în educaţie şi cultură”, pe care l-am conceput încă din toamna anului trecut, este, din informaţiile pe care le deţinem, unic la nivel naţional şi se adresează cadrelor didactice, membre de sindicat, în organizaţia noastră fiind înscrişi majoritatea profesorilor din Aiud. Obiectivul proiectului nostru este să premieze munca şi performanţele cadrelor didactice, pe care Guvernul României doar le-a ignorat şi le-a umilit. Apreciem responsabilitatea şi deschiderea spre dialog social şi colaborare de care a dat dovadă Consiliul Local Aiud şi îi mulţumim primarului care a susţinut fără rezerve proiectul nostru”, a declarat Petru Damo.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CRIMA din Răhău. Polițiștii care l-au prins pe atacator sunt din Sebeș și l-au căutat cu motociclete enduro prin pădure

Publicat

Cei doi polițiști care l-au prins pe autorul crimei de la Răhău sunt de la Poliția Sebeș și au plecat în căutarea acestuia cu motociclete enduro. Atacatorul se ascunsese în pădure.

Detaliile au fost făcute publice pe pagina de Facebook Polițiști-Uniți suntem puternici.

Crețu Ionuț Dragoș din cadrul – Secției 7 Politie Rurală Sebeș și Pop Horea Cosmin din cadrul Poliției Sebeș – Biroul Rutier, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, au reușit prinderea autorului infracțiunii de omor săvârșit în noaptea de 18/19.04.2021 în localitatea Răhău, jud. Alba, după ce acesta a fugit de la locul faptei și s-a ascuns în pădure.

Precizez că cei doi colegi au plecat în căutarea autorului cu 2 motociclete de teren, iar după mai multe ore de căutări au reușit să identifice și să rețină autorul care avea asupra sa un cuțit, fiind extrem de violent, într-o pădure din apropierea mun. Sebeș”, este mesajul menționat.

Unul dintre cei doi polițiști precizează că au fost ajutați de trei voluntari, că fără aportul acestora era posibil ca suspectul să nu fie găsit și le mulțumește pentru ajutor.

Reamintim că luni dimineața, în jurul orei 4.00, Alexandru P., bărbatul 36 de ani din Răhău, l-ar fi înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani din sat, cu un cuțit, în zona inimii și a rănit-o pe iubita acesteia, o tânără de 21 de ani.

După ce i-ar fi atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Atacatorul a fost prins luni, în jurul amiezii, într-o pădure din apropierea localității Răhău.

Vezi și FOTO-VIDEO: CRIMA de la Răhău. Principalul suspect, la audieri, la sediul Poliției Sebeș. Va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și va fi propus pentru arestare preventivă.

sursă foto: Facebook (Polițiști – Uniți suntem puternici)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Stenograme din ședința Coaliției. Cum l-ar accepta USR PLUS pe Florin Cîțu și ce spun liderii PNL

Publicat

Premierul Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL, demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății a fost corectă, iar declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă au fost criticate – sunt câteva dintre ideile conturate în contextul ședinței de luni a liberalilor.

În ședința Coaliției, USR PLUS ar fi anunțat mai multe condiții pentru a-l accepta în continuare pe Florin Cîțu ca premier, după cum a prezentat Realitatea Plus, pe surse, potrivit dcnews.ro.

Condițiile ar fi:

– reguli noi pentru funcționarea Coaliției

– acord de non-agresiune

– remanierile să treacă prin filtrul Coaliției

– USR PLUS să vină cu un ministru la Sănătate

Vezi și Vlad Voiculescu spune că ar putea fi nominalizat din nou de USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

– l-ar accepta pe Cîțu dacă ar avea garanția că nu vor mai fi remaniați alți miniștri USR PLUS.

Totodată, Dan Barna ar fi declarat că „vrea să îi recupereze pe parteneri”. De cealaltă parte, Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, ar fi spus: „Nu putem trece peste asta ca și cum nu s-a întâmplat nimic. S-a luat o decizie unilaterală, fără consultarea partidului”, făcând referire la decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

Tot luni, în ședința PNL, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Ludovic Orban ar fi avut un schimb de replici, potrivit dcnews.ro.

Antena 3 a prezentat, pe surse, ce s-ar fi discutat, astăzi, la Partidul Naţional Liberal:

Florin Cîțu: Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.

În cazul Drulă, dacă data viitoare se mai întâmplă, iau imediat o decizie, fără să mai întreb pe nimeni. Nu poţi să faci asemenea declaraţii, apoi să vii la şedinţa de Guvern. Guvernul are un singur premier. Nu există miniştri evaluaţi de USR, PNL, UDMR, ci de premier. Vlad Voiculescu a administrat prost ministerul, nu au fost făcute nici măcar bugete.

Ludovic Orban: Premierul face evaluări pentru toată lumea, indiferent de partid. Guvernul a fost făcut zdrenţe din cauza lui Vlad Voiculescu, a fost o catastrofă de management, iar premierul nu se poate schimba când un partiduleţ are mofturi.

Florin Cîțu: Varianta unui guvern minoritar este exclusă. Un guvern minoritar nu poate duce România înainte.

Rareş Bogdan: Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece. Voi propune şi un vot de susţinere pentru Cîțu. Politicile reformatoare vrem să le vedem cu toţii, legat de coaliţia USR de a face reforma promisă.

sursă: dcnews.ro

sursă foto: Facebook (Florin Cîțu)

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Când încep programele Rabla pentru mașini și electrocasnice. Precizările ministrului Mediului

Publicat

electrocasnice

Programele Rabla pentru mașini și pentru electrocasnice devin operaționale în scurt timp, după ce Guvernul va aproba, săptămâna aceasta, bugetul Administrației Fondului de Mediu, a anunțat telefonic la Digi24 ministrul Mediului Tanczos Barna.

„Se va aproba acest buget, sper, miercuri”, a spus ministrul, care a precizat că este vorba despre programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice.

Ministrul spune că bugetul pentru Rabla Plus, care finanțează automobile plug-in și electrice, a fost dublat, și că a fost dublat astfel și numărul de mașini ce vor putea fi achiziționate, avansând și ideea unei suplimentări de buget pentru această zonă a pieței auto.

Pentru Rabla Clasic creșterea este de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, adică aproximativ 1.500 de euro pentru un tichet, iar valoarea ecobonusului crește de la 1.000 la 1.500 de lei și de la 2.500 la 3.000 de lei, „astfel încât mașinile care au emisii mai scăzute să beneficieze de un sprijin în plus”, a precizat ministrul Mediului.

Tanczos Barna spune că după aprobarea bugetului AFM este o chestiune de zile până când programele vor deveni operaționale.

Ministrul a adăugat că platforma pentru Rabla Electrocasnice va fi funcțională, după problema de anul trecut.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Unde sunt locuri libere pentru vaccinare în Alba. Situația din centre, pentru imunizare cu Pfizer, Moderna și AstraZeneca

Publicat

Peste 3000 de locuri erau disponibile pentru vaccinare, luni seara, în județul Alba. Interesul pentru imunizarea cu AstraZeneca era în continuare scăzut.

Majoritatea celor înscriși pe listele de așteptare erau pentru vaccin Pfizer, cei mai mulți la centrul din Blaj, urmați de Alba Iulia – centrul de la Colegiul Militar și cel de la Cugir.

Cele mai multe locuri libere sunt pentru vaccinare cu AstraZeneca – peste 1.700, în timp ce pentru Pfizer mai erau aproximativ 400 și pentru Moderna aproape 900.

Situația pe centre era următoarea:

Centre Pfizer:

Alba Iulia – Sala de Sport UAB – 2 pe lista de așteptare

Alba Iulia – Centrul de la Colegiul Militar – 780 pe lista de așteptare

Blaj – 929 pe lista de așteptare

Aiud – 26 pe lista de așteptare

Câmpeni – 189 de locuri, 2 pe lista de așteptare

Cugir – 688 pe lista de așteptare

Ocna Mureș – 100 pe lista de așteptare

Sebeș – 104 pe lista de așteptare

Teiuș – 1 pe lista de așteptare

Zlatna – 230 de locuri, 3 pe lista de așteptare

Aiud – 26 pe lista de așteptare

Centru ModernaIghiu – 895 locuri, 7 pe lista de așteptare

Centre AstraZeneca

Alba Iulia – 1312 locuri, 7 pe lista de așteptare

Abrud – 440 locuri, 0 pe lista de așteptare

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost administrate 57.020 doze Pfizer BioNTech, 7.849 Moderna și 10.398 AstraZeneca.

Vezi, comparativ, care era situația locurilor libere la centrele de vaccinare din Alba în urmă cu o săptămână

sursă: vaccin.live

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate