Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect aprobat în Parlament: Fără plafon de carburant pentru maşinile instituţiilor publice şi undă verde pentru autoturisme scumpe

Publicat

masini auto parc Un proiect de lege prin care instituţiile publice pot consuma carburant fără să existe plafon general, ci doar în limita a cât decide fiecare dintre acestea, a trecut miercuri de votul în Parlament. De asemenea, o parte din societăţile de stat pot demara proceduri de achiziţionare de maşini puternice. Singura condiţie pentru companiile de stat este să fi realizat profit în anul fiscal precedent.

Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.80/ 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice a fost adoptat, miercuri, aproape în unanimitate, de Camera Deputaţilor. Este cameră decizională, astfel că legea ajunge la promulgare.

Modificarea vine după ce, în 2010, în plină criză economică, Guvernul PDL a dispus, prin Ordonanţa de Urgenţă, să fie restrânse cheltuielile publice.

Printre aceste restrângeri, era vizată şi „plafonarea cotei de combustibil pentru autorităţile şi instituţiile publice; ministere de specialitate ale administraţiei publice central, consiliile locale ale comunelor şi oraşelor”, arată expunerea de motive.

Prin aceeaşi ordonanţă, Guvernul a stabilit şi plafonul maxim de cheltuieli pentru fiecare instituţie bugetară în parte.

Un consiliu local de comună avea dreptul la un singur autoturism, iar consumul lunar de carburant pe maşină era de 75 de litri. Pe de altă parte, un consiliu judeţean primea 6 maşini, iar limita de litri de carburant al fiecărei maşini pe lună era la 150 de litri.

Acum, în prag de an electoral, parlamentarii au decis să ridice restricţia de consum şi le-au oferit autorităţilor locale dreptul de a cheltui bani fără restricţii pentru carburant.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax