Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect cofinanţat de Ambasada franceză, la final: „Satul transilvan, reper al identităţii locale”

Publicat

Seminarul final al proiectului „Satul transilvan, reper al identității locale” are loc vineri, de la ora 9.30, în Sala „Mihai Viteazul” a Consiliului Județean. Implementat de Asociaţia „Alba-Manche împreună (AMI)”, proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Ordinul Arhitecților din România și Asociația „Alba-Afroda”.

Proiectul, ce s-a desfășurat în perioada octombrie 2011 – iulie 2012, a fost cofinanțat de Ambasada Franței în România, în cadrul schemei de susținere a proiectelor inovatoare din domeniul urbanismului, patrimoniului și cadrului de viață.

Scopul proiectului, ce a vizat localitățile Cîlnic, Gîrbova, Cut, Pianu, Săsciori și Șugag, a fost de a constientiza comunitățile și factorii de decizie asupra valorii patrimoniului construit existent, ca potențial ce trebuie valorificat în beneficiul generațiilor actuale și viitoare.

Activitățile concrete ale proiectului au constat în inventarierea elementelor de patrimoniu, a documentelor și cercetărilor existente, acestea fiind prezentate și dezbătute în cadrul a mai multor întâlniri de lucru cu cetățenii și autoritățile din comunele implicate în proiect. A fost astfel realizată, prin implicarea Centrului de cercetări sociologice al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, o cercetare vizând reprezentările populației asupra patrimoniului cultural. De asemenea, au fost elaborate ghiduri de bună practică pentru conservarea patrimoniului construit, ghiduri în materie de construire și renovare. La sediul Primăriilor Gîrbova și Pianu a fost instalat câte un ghișeu electronic de informare, ce poate fi accesat gratuit de toți cei interesați, cuprinzând o bază de date cu elemente de patrimoniu specifice comunităţilor vizate de proiect, precum și cu elementele de legislație din domeniul urbanismului și amenajării teritoriului.

La seminarul de vineri, în care vor fi prezentate concluziile proiectului, vor participa mai mulți specialiști în domeniul arhitecturii şi urbanismului românesc, precum și reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și Ambasadei Franței în România. Invitat special la seminar este domnul Emmanuel Fauchet, directorul Consiliului de Arhitectură, Urbanism și Mediu din departamentul La Manche, Franța.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax