Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de 400 milioane euro la Ministerul Educaţiei: Burse pentru elevii de la sate, facilităţi pentru profesori

Publicat

elevi scoala

Ministerul Educaţiei pregăteşte un proiect semnificativ, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro, destinat şcolilor şi elevilor din mediul rural. Ministrul Valentin Popa a precizat că jumătate din sumă va fi folosită pentru acordarea de burse elevilor cu o prezenţă de peste 80% la școală.

De partea cealaltă, vor fi susținuţi financiar profesorii “de excelenţă” să primească ore în regim de plată cu ora în şcolile din mediul rural.

Parte a aceluiaşi proiect este și dotarea laboratoarelor din şcolile din mediul rural, transmite Agerpres.

Potrivit ministrului, o parte consistentă a acestui proiect va fi alocată “profesorilor de excelenţă pe care îi are România, profesorilor din şcolile de renume, din oraşele noastre, pe care îi vom stimula financiar să primească ore în regim de plată cu ora în şcolile din mediul rural, alocând pentru aceasta o sumă la limitele superioare ale plafoanelor din Ghidul solicitantului. Credem că va fi un stimulent serios pentru ca cât mai mulţi dintre aceşti profesori să ne arate că pot să facă excelenţă şi cu copiii din mediul rural, pentru că au dovedit-o că o pot face în şcolile de renume din România”.

Vor fi daţi bani şi pentru dotarea laboratoarelor din şcolile din mediul rural, inclusiv cu mobilier şi tehnică de calcul. “Dorim ca toate clasele să fie extrem de atractive pentru elevi şi sperăm ca această acţiune imediată să aducă mai mulţi elevi la şcoală în mediul rural şi să îi menţină la şcoală şi, nu în ultimul rând, să reuşească să obţină note de trecere”, a mai susţinut ministrul Educaţiei, citat de Agerpres.

Valentin Popa a anunțat și că se va emite o hotărâre de Guvern prin care se vor suplimenta creditele de angajament alocate proiectului ROSE.

Obiectivul proiectului este să contribuie la reducerea abandonului în învăţământul secundar şi terţiar şi la creşterea ratei de promovare a examenului de Bacalaureat. “Cu finanţarea totală de 200 de milioane de euro, proiectul, care se derulează timp de şapte ani, combină intervenţii la nivelul şcolilor şi al facultăţilor sau universităţilor finanţate prin granturi cu intervenţii sistemice în învăţământul preuniversitar în domenii cum ar fi curriculum, evaluare, formarea profesorilor şi a directorilor. Am convenit cu domnul ministru al Finanţelor şi cu ceilalţi colegi din Guvern să emitem o hotărâre de Guvern care să suplimenteze considerabil creditele de angajament alocate acestui”, a adăugat Popa, potrivit Agerpres.

surse: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax