Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect de 4,5 milioane lei. Centru de îngrijire a persoanelor cu handicap neuropsihic, la Baia de Arieş

Publicat

Din februarie 2013, la Baia de Arieş ar trebui să funcţioneze un Centru de îngrijire şi asistenţă a persoanelor cu handicap, construit la standarde actuale, cu asistenţă medicală specializată, servicii de recuperare şi activităţi de terapie şi socializare. Centrul face parte din proiectul „Restructurarea sistemului de servicii acordate persoanelor cu handicap la nivelul judeţului Alba” şi reprezintă o investiţie de 4,5 milioane de lei.

Proiectul este finanţat prin Programul de Incluziune Socială, cu împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, fonduri de la bugetul de stat şi locale. Din valoarea totală de 4,55 milioane lei, suma de 3,80 milioane lei provine de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi 743 mii lei de la Consiliul Judeţean Alba.

Centrul de îngrijire şi asistenţă Baia de Arieş va avea 18 camere şi tot atâtea grupuri sanitare, două camere de zi, bucătărie, spălătorie şi alte dependinţe. Capacitatea maximă va fi de 54 de persoane, iar suprafaţa totală este de 1.500 mp. Consiliul Local Baia de Arieş a pus la dispoziţie terenul, administrat pe o perioadă de 49 de ani de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Alba.

De serviciile centrului vor beneficia aproximativ 50 de persoane care vor fi transferate de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, locaţie care în prezent găzduieşte un număr prea mare de beneficiari. Centrul va funcţiona cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Alba şi în parteneriat, în ceea ce priveşte asistenţa socială, cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax