Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de cercetare biomedicală anunțat de MEC: Schemă de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor ATI

Publicat

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, anunțat luni că se pregătește elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă. Se cere mobilizarea principalilor actori din cercetarea biomedicală în acest sens.

”Astăzi la ora 14.00 vom avea o teleconferință cu principalii actori din cercetarea biomedicala pentru mobilizarea acestora în ceea ce privește elaborarea unor scheme de tratament care să prevină supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă”, a precizat ministrul, potrivit edupedu.ro.

”Vom realiza exclusiv cercetare aplicativă. Principalul beneficiar al rezultatelor acestor cercetări va fi Ministerul Sănătății, care va aviza și termenii de referință ai acestui proiect de cercetare aplicativă”, a mai spus ministrul.

Citește și Coronavirus în România: 158 de cazuri confirmate până luni la ora 10.00. Situația din țară

De asemenea, ministrul a anunțat că a luat măsura de inventariere a tuturor ”PCR-urilor din cadrul universităților și institutelor de cercetare pentru a le pune la dispozitia ministerului sănătății”. Este vorba despre aparatele de testare coronavirus.

Anisie a mai declarat luni, în videoconferință, că măsura de suspendare a cursurilor poate continua ”până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor noștri”.

Declarațiile ministrului:

Nevoia de informare din partea autorităților către români trebuie accentuată, astfel încât să trecem cu bine

Măsura de suspendare a cursurilor poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor noștri

Astăzi am ales să intrăm în contact prin videoconferință pentru a sublinia că învățarea este un proces continuu pe care toți trebuie să-l susținem

O parte dintre măsurile identificate și luate au apărut deja în spațiul public. Altele le vom prezenta astăzi, în premieră

Suspendarea cursurilor a făcut ca școala să se mute în spațiul de acasă. Alături de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifica cele mai bune soluții pentru elevi și cadrele didactice

Cursurile suport online reprezintă o astfel de soluție și încurajez profesorii să le folosească

Citește și Teleșcoală: Lecții la televizor pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Orarul din această săptămână

Din datele de până luni, școlile sunt închise până pe 22 martie. Însă perioada s-ar putea prelungi până după Paște, în contextul decretării stării de urgență.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus duminică seară că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență: ”Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”.

surse: edupedu.ro, hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax