Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Deputatul de Alba Corneliu Olar vrea să schimbe regulile de acordare a licențelor din transportul rutier de mărfuri

Publicat

tir

Parlamentarii vor modificarea legislației privind transporturile rutiere. O inițiativă legislativă depusă la Senat prevede eliminarea obligației privind dobândirea licenței de transport pentru vehiculele care se deplasează fără încărcătură între vânzător și cumpărător, sau pentru vehiculele deținute de persoane fizice și care sunt utilizate la transportul rutier în interes personal.

Propunerea legislativă pentru completarea art.28 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.109/2005 privind transporturile rutiere a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 6 noiembrie.

Potrivit inițiatorului, deputatul PNL de Alba Corneliu Olar, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, cu modificările și completările ulterioare, reglementează cadrul general pentru organizarea, efectuarea și asigurarea desfășurării fluente a transporturilor rutiere de mărfuri și de persoane de pe teritoriul României, asigurând siguranța și calitatea, cu respectarea principiilor liberei concurențe și a măsurilor de protecție a mediului înconjurător.

„Conform prevederilor art. 28 din legea mai sus menționată, transportul rutier public de mărfuri este efectuat numai de autovehicule care dețin la bord o copie conformă a licenței de transport, neexistând nicio excepție cu privire la transporturile care se efectuează cu vehicule care se deplasează fără încărcătură sau pentru vehiculele deținute de persoane fizice  și care sunt utilizate la transportul rutier în sens propriu, așa cum sunt prevăzute în legislația Ungariei”, se precizează în expunerea de motive.

Proiectul legislativ prevede exceptarea de la dobândirea licenței de transport pentru vehiculele care se deplasează fără încărcătură între vânzător și cumpărător sau între proprietar și utilizator, situații pentru care nu trebuie prezentate documente justificative, precum și vehiculele deținute de persoane fizice și care sunt utilizate la transportul rutier în interes personal.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax