Connect with us
Publicitate

ABRUD

Proiect de finanțare a sistemului medical din Abrud. O magazie din curtea policlinicii va fi reabilitată ca aripă a spitalului

Publicat

Primăria Abrud a depus un proiect pentru finanțarea sistemului medical din oraș. Reprezentanții ADR Centru au anunțat că vor fi investite fonduri europene pentru creșterea calități serviciilor medicale și pentru îmbunătățirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară.

Cererea de finanțare are o valoare totală de 10,7 milioane lei, iar contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost semnat luni la sediul ADR Centru din Alba Iulia de către primarul din Abrud, Nicolae Simina, în prezența directorului general ADR Centru, Simion Crețu.

Proiectul urmărește modernizarea, reabilitarea și extinderea corpului de clădire ambulatoriu, prin schimbarea destinației unei clădiri existente și transformarea acesteia într-una destinată activității medicale. 

Orașul Abrud mai are acum doar puțin peste 5000 de locuitori, din cauza depopulării masive a zonei montane a Apusenilor.

”Prin acest proiect ne propunem să schimbăm destinația unei clădiri din curtea policlinicii din oraș, să o transformam din magazie în unitate medicală și să o reabilităm. Această modernizare și extindere va ridica la standarde europene spațiile ambulatoriului… ”, a declarat Nicolae Simina, primarul orașului Abrud.

Finanțarea europeană acoperă 98% din cheltuielile proiectului. Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută la finalul lunii iulie 2022.

”Unitățile medicale din județul Alba beneficiază, prin contractele semnate, de investiții totale cumulate în valoare de peste 17 milioane euro, pentru extinderi și modernizări de clădiri, dar si pentru eficientizare energetică și achiziția de dotări moderne”, a spus Simion Crețu, director general ADR Centru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax