Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Proiect de finanțare a sistemului medical din Abrud. O magazie din curtea policlinicii va fi reabilitată ca aripă a spitalului

Publicat


Primăria Abrud a depus un proiect pentru finanțarea sistemului medical din oraș. Reprezentanții ADR Centru au anunțat că vor fi investite fonduri europene pentru creșterea calități serviciilor medicale și pentru îmbunătățirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară.

Cererea de finanțare are o valoare totală de 10,7 milioane lei, iar contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost semnat luni la sediul ADR Centru din Alba Iulia de către primarul din Abrud, Nicolae Simina, în prezența directorului general ADR Centru, Simion Crețu.

Proiectul urmărește modernizarea, reabilitarea și extinderea corpului de clădire ambulatoriu, prin schimbarea destinației unei clădiri existente și transformarea acesteia într-una destinată activității medicale. 

Orașul Abrud mai are acum doar puțin peste 5000 de locuitori, din cauza depopulării masive a zonei montane a Apusenilor.

”Prin acest proiect ne propunem să schimbăm destinația unei clădiri din curtea policlinicii din oraș, să o transformam din magazie în unitate medicală și să o reabilităm. Această modernizare și extindere va ridica la standarde europene spațiile ambulatoriului… ”, a declarat Nicolae Simina, primarul orașului Abrud.

Finanțarea europeană acoperă 98% din cheltuielile proiectului. Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută la finalul lunii iulie 2022.

”Unitățile medicale din județul Alba beneficiază, prin contractele semnate, de investiții totale cumulate în valoare de peste 17 milioane euro, pentru extinderi și modernizări de clădiri, dar si pentru eficientizare energetică și achiziția de dotări moderne”, a spus Simion Crețu, director general ADR Centru.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE – INCENDIU în Lancrăm: O casă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

pompieri

O casă din localitatea Lancram, județul Alba, a fost cuprinsă de flăcări marți noaptea, în jurul orei 22.40. UPDATE 23.10: Potrivit ISU Alba, incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 2 metri patrați în jurul consolei. Nu au mai fost semnalate alte probleme.  Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Ce obiectiv are echipa din ”Mica Romă”

Publicat

volei alba blaj

Echipa din ”Mica Romă”, Volei Alba Blaj a pierdut primul meci din Champions League. Marți, 19 decembrie sportivele care reprezintă echipa din Blaj au pierdut cu scorul de 3 – 1 împotriva echipei din Nantes.  Voleibalistele din Blaj au intrat pe teren, după o serie de şase victorii în campionat. Volei Alba Blaj s-a reîntors […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

After-school și masă caldă în școli, din bani europeni. Anunțul făcut de vicepremierul Raluca Turcan

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o postare pe Facebook că implementarea unui program generalizat de tip after school și o masă caldă în școli ar putea fi posibilă cu fonduri europene.  Anunțul after–school-ului generalizat în școlile din România și a introducerii mesei calde în clase vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în luna octombrie. A crescut cu peste 58% numărul înmatriculărilor

Publicat

masini-noi

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat marţi că vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o creştere de 8,6% în luna octombrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cea mai dinamică piaţă auto fiind cea din România, unde înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate