Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect de lege al deputatului Florin Roman dedicat pensionarilor de lux reangajați la stat. Atac la Prefectura Alba

Publicat

roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat că va depune luni un proiect de lege pentru reglementarea cumulului pensiilor speciale cu câștigurile salariale. Roman spune că sunt vizați cei care ies la pensie din instituțiile de stat, mai ales din cele din subordinea MAI, și se angajează din nou la stat. Acesta a dat exemplul unor angajați ai Instituției Prefectului Alba: Laurențiu Crișan, Cornel Murg și Ioan Marincaș, pensionari de la stat, reangajați la stat. Laurențiu Crișan a fost chiar șeful IPJ Alba, iar acum este consilierul prefectului Dănuț Hălălai. 

Potrivit proiectului, indiferent cât de mare ar fi pensia unei persoane care este angajată și la stat, nivelul acesteia va fi limitat la echivalentul unui salariu minim pe economie. Este pentru prima dată când liberalii încearcă limitarea pensiei și nu eliminarea ei.

”Există o decizie a Curții Constituționale legate de alte încercări anterioare de a reglementa acest aspect, care spune că nu poți interzice dreptul la muncă. Nici nu intenționez. Propunerea mea este ca acest nu să eliminăm pensiile obținute în paralel cu salariul ci să le plafonăm la nivelul salariului minim pe economie pentru perioada cât tânărul pensionar este angajat la stat” a spus Florin Roman.

Acesta a adăugat că potrivit unui studiu de impact pe care l-a realizat, legea va avea efecte asupra deținătorilor de pensii speciale care lucrează și în instituții ale statului.

Discuția este importantă în contextul unui fenomen îngrijorător în România: un mare număr de foști angajați ai MAI, mai ales unii care au avut funcții de conducere, au fost reangajați la stat imediat după ce au ieșit la pensie. La nivel local, aceștia sunt angajați la primării, la Instituția prefectului, în instuțiile deconcentrate sau la consiliul județean.

Florin Roman a oferit mai multe exemple de la Alba, unul fiind cel al fostului șef al IPJ, Laurențiu Crișan, angajat, imediat după pensionare, la Instituția Prefectului pe post de consilier.

Este de fapt o situație înregistrată la nivel național. Oameni care ies la pensie din posturi importante, cu relații importante datorate funcțiilor pe care le-au deținut, sunt reprimiți în sistemul de stat pe salarii foarte mari care se adaugă unor pensii, de asemenea, foarte mari.

”Majoritatea lor sunt foști agajați din Poliție, din servicii secrete, din Armată și din sistemul de Justiție care a doua zi s-au întors la stat, ca angajați. Este o situație pe care nu o mai putem tolera. Este pentru prima dată când propunem limitarea pensiei și nu interdicția de cumulare care este neconstituțională. pentru G4media” a spus Roman.

Un proiect de lege depus de liberali cu câteva luni în urmă, care făcea referire la intedicția de a cumula cele două calități, nu a primit avizul Consilului Legislativ.

Florin Roman a mai declarat că luni va prezenta propunerea colegilor de grup, după care, miercuri, va fi depusă spre aprobare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 08.02.2019 at 20:39

    Daca-ti iese chestia asta inseamna ca nu ai stat deageaba in parlament ! Alo Darzu, ce mai pregatesti sa ne spui de buget ?

  2. Jidanul

    sâmbătă, 09.02.2019 at 10:12

    Florine lupta sa scoti militienii ce se reangajeaza la stat ca sa pape burta lor ce nu pot altii.Auzi mai ca cel din Intregalde pe nume Crisan Laurentiu,fostul sef de post de la Garbova pe nume Marincas Ion,dar si multi altii din breasla lor s-au reangajat la stat !!!!!La Sebes la politia Locala e sef unul Canija N.din Vintu de Jos fost militian si ajutor acum il are pe Paraschiv din Sebes ce a fost si el militian…Astia doi de la Sebes nu umbla in tinuta de politist local ca sa nu-i rada lumea,ci doar subalternii lor pe care primarul Dorin Nistor nu-i intreba de tinuta !Da pe ei Romane,asa te vrem !!!!!!!

  3. ION

    sâmbătă, 09.02.2019 at 11:43

    E UN PROIECT FOARTE BUN. DAR…NICI PENSIA NU POATE RAMANE ASA DE MARE…

  4. Jidanul

    sâmbătă, 09.02.2019 at 12:14

    Sincere felicitari Florine daca realizezi ca hapsanii sa nu mai fie angajati la stat dupa pensionare !Si cand te gandesti ca Laurentiu Crisan,Maricas Ion,Paraschiv Octavian,Canija Nicolae…….au fost la inceput,,plutonieri -subofiteri,,dar pacalicii de fosti ministrii le-a permis avansari nebanuite.Florine de poti stopeaza fabrica de doctori stiintifici de la Ac.de Politie Baneasa unde multi au indrumator pe. gen.Voicu Costica..Ne umplem de doctori falsi in ROU !Uite cum Tudorel Toader duce lunar acasa 57 000 lei ca saracutul mananca cu 10 guri,iar Olguta VASILESCU cu Manda si-au cumparat conac in Craiova cu 230 000 E.Astia da smecherasi !!!

  5. Albaiuleana

    duminică, 10.02.2019 at 10:38

    Florine sa mai stii ca inca in politie mai sunt militieni din timpul lui Ceausescu,spune-i la Carmen Dan ca curatenia nu s-a terminat dupa 89 !Pot da exemple chiar la Alba si intreb cand se pensioneaza cms sef Rus Mihai din Horea ca e de pe timpuri.ori influienta lui Olar Cornel e mare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax