Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect de lege al deputatului Florin Roman dedicat pensionarilor de lux reangajați la stat. Atac la Prefectura Alba


Publicat

roman

Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat că va depune luni un proiect de lege pentru reglementarea cumulului pensiilor speciale cu câștigurile salariale. Roman spune că sunt vizați cei care ies la pensie din instituțiile de stat, mai ales din cele din subordinea MAI, și se angajează din nou la stat. Acesta a dat exemplul unor angajați ai Instituției Prefectului Alba: Laurențiu Crișan, Cornel Murg și Ioan Marincaș, pensionari de la stat, reangajați la stat. Laurențiu Crișan a fost chiar șeful IPJ Alba, iar acum este consilierul prefectului Dănuț Hălălai. 

Potrivit proiectului, indiferent cât de mare ar fi pensia unei persoane care este angajată și la stat, nivelul acesteia va fi limitat la echivalentul unui salariu minim pe economie. Este pentru prima dată când liberalii încearcă limitarea pensiei și nu eliminarea ei.

”Există o decizie a Curții Constituționale legate de alte încercări anterioare de a reglementa acest aspect, care spune că nu poți interzice dreptul la muncă. Nici nu intenționez. Propunerea mea este ca acest nu să eliminăm pensiile obținute în paralel cu salariul ci să le plafonăm la nivelul salariului minim pe economie pentru perioada cât tânărul pensionar este angajat la stat” a spus Florin Roman.

Acesta a adăugat că potrivit unui studiu de impact pe care l-a realizat, legea va avea efecte asupra deținătorilor de pensii speciale care lucrează și în instituții ale statului.

Discuția este importantă în contextul unui fenomen îngrijorător în România: un mare număr de foști angajați ai MAI, mai ales unii care au avut funcții de conducere, au fost reangajați la stat imediat după ce au ieșit la pensie. La nivel local, aceștia sunt angajați la primării, la Instituția prefectului, în instuțiile deconcentrate sau la consiliul județean.

Florin Roman a oferit mai multe exemple de la Alba, unul fiind cel al fostului șef al IPJ, Laurențiu Crișan, angajat, imediat după pensionare, la Instituția Prefectului pe post de consilier.

Este de fapt o situație înregistrată la nivel național. Oameni care ies la pensie din posturi importante, cu relații importante datorate funcțiilor pe care le-au deținut, sunt reprimiți în sistemul de stat pe salarii foarte mari care se adaugă unor pensii, de asemenea, foarte mari.

”Majoritatea lor sunt foști agajați din Poliție, din servicii secrete, din Armată și din sistemul de Justiție care a doua zi s-au întors la stat, ca angajați. Este o situație pe care nu o mai putem tolera. Este pentru prima dată când propunem limitarea pensiei și nu interdicția de cumulare care este neconstituțională. pentru G4media” a spus Roman.

Un proiect de lege depus de liberali cu câteva luni în urmă, care făcea referire la intedicția de a cumula cele două calități, nu a primit avizul Consilului Legislativ.

Florin Roman a mai declarat că luni va prezenta propunerea colegilor de grup, după care, miercuri, va fi depusă spre aprobare.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. pilu

  vineri, 08.02.2019 at 20:39

  Daca-ti iese chestia asta inseamna ca nu ai stat deageaba in parlament ! Alo Darzu, ce mai pregatesti sa ne spui de buget ?

 2. Jidanul

  sâmbătă, 09.02.2019 at 10:12

  Florine lupta sa scoti militienii ce se reangajeaza la stat ca sa pape burta lor ce nu pot altii.Auzi mai ca cel din Intregalde pe nume Crisan Laurentiu,fostul sef de post de la Garbova pe nume Marincas Ion,dar si multi altii din breasla lor s-au reangajat la stat !!!!!La Sebes la politia Locala e sef unul Canija N.din Vintu de Jos fost militian si ajutor acum il are pe Paraschiv din Sebes ce a fost si el militian…Astia doi de la Sebes nu umbla in tinuta de politist local ca sa nu-i rada lumea,ci doar subalternii lor pe care primarul Dorin Nistor nu-i intreba de tinuta !Da pe ei Romane,asa te vrem !!!!!!!

 3. ION

  sâmbătă, 09.02.2019 at 11:43

  E UN PROIECT FOARTE BUN. DAR…NICI PENSIA NU POATE RAMANE ASA DE MARE…

 4. Jidanul

  sâmbătă, 09.02.2019 at 12:14

  Sincere felicitari Florine daca realizezi ca hapsanii sa nu mai fie angajati la stat dupa pensionare !Si cand te gandesti ca Laurentiu Crisan,Maricas Ion,Paraschiv Octavian,Canija Nicolae…….au fost la inceput,,plutonieri -subofiteri,,dar pacalicii de fosti ministrii le-a permis avansari nebanuite.Florine de poti stopeaza fabrica de doctori stiintifici de la Ac.de Politie Baneasa unde multi au indrumator pe. gen.Voicu Costica..Ne umplem de doctori falsi in ROU !Uite cum Tudorel Toader duce lunar acasa 57 000 lei ca saracutul mananca cu 10 guri,iar Olguta VASILESCU cu Manda si-au cumparat conac in Craiova cu 230 000 E.Astia da smecherasi !!!

 5. Albaiuleana

  duminică, 10.02.2019 at 10:38

  Florine sa mai stii ca inca in politie mai sunt militieni din timpul lui Ceausescu,spune-i la Carmen Dan ca curatenia nu s-a terminat dupa 89 !Pot da exemple chiar la Alba si intreb cand se pensioneaza cms sef Rus Mihai din Horea ca e de pe timpuri.ori influienta lui Olar Cornel e mare ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Rezultate parțiale oficiale: PNL pierde și majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia. Situația voturilor pe partide

Publicat

sediu primarie drona

PNL pierde și majoritatea în Consiliul Local Alba Iulia, după ce a pierdu funcția de primar. Din datele centralizate de AEP pe baza datelor centralizate din secțiile de vot din Alba Iulia, PNL a adunat 7.393 voturi, iar USR 5.751 voturi.

Rezultatele sunt parțiale și provizorii, pe baza datelor din cele 50 de secții din Alba Iulia. 

Consiliul Local Alba Iulia

PNL – 7.383 voturi (33,68%)

USR PLUS – 5.751 voturi (26,23%)

PSD – 2.612 voturi

Florea Paul – 1.176

Pro România – 842 voturi

AUR – 869

PMP – 748

ANA – 947

ALDE – 834 voturi

Partidul Verde – 361

PPU – 145

Bumbu Nicolae –  187

FIN – 65

Reamintim că Gabriel Pleșa (USR PLUS) l-a învins pe Voicu Paul (PNL) și va fi noul primar la Alba Iulia.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Șofer din Alba implicat în ACCIDENT GRAV pe DN7 la Tălmaciu. Impact între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Un șofer din Alba a fost rănit într-un accident rutier petrecut luni dimineața pe DN7 la Tălmaciu. Afla la volanul unei autoutilitare, ar fi încercat să întoarcă și a fost lovit de un TIR.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul rutier s- a petrecut pe pe DN7, km. 256+836, Talmaciu, în zona Faurecia, pe sensul de mers Sibiu – Vâlcea.

Din primele cercetări, șoferul autoutilitarei (54 de ani, din Alba) ar fi încercat sa întoarcă în momentul în care a fost surprins si accidentat de un si TIR condus de un bărbat de 48 de ani din Mureș.

Șoferul autoutilitarei a fost rănit.

Traficul rutier s-a desfășurat alternativ.

Potrivit ISU Sibiu, echipajele de prim ajutor au intervenit pentru salvarea a trei persoane incarcerate, una aflată în stare de inconștiență. Echipajele SMURD au transportat la UPU Sibiu o femeie cu traumatism costal și un bărbat cu traumatism cranio-celebral.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATELE finale ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020. Notele pe facultăți și LISTELE definitive cu candidații admiși

Publicat

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București a publicat rezultatele finale la admiterea din acest an.

Media minimă de admitere nu poate fi mai mică de 5.

În total, sunt 588 de locuri disponibile pentru admiterea 2020 la Academia de Poliție, din care 100 cu taxă (Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative /Drept/ învățământ la distanță). La Facultatea de Poliție sunt disponibile 50 de locuri pentru IGPR și alte 34 la fără frecvență. La Facultatea de Poliție de Frontieră, sunt 23 de locuri.

Candidaților li s-a alocat un cod unic de identificare, iar listele cu rezultate sunt anonomizate.

LISTA rezultate finale candidați admiși

LISTA rezultate finale candidați respinși.

Potrivit reprezentanților Academiei, candidatii declarati ”admis” se vor prezenta marți, 29 septembrie 2020, la sediul Academiei de Politie avand asupra lor:

– carte de identitate –original şi copie

– certificat de naştere – copie

– diploma de bacalaureat – original

– foaia matricolă – original

– fotografie color 9/12- 1 bucăţi

– card de sanatate,negaţie scrisă de la medicul de familie (pentru scoaterea din evidenţă) si o copie dupa fisa medicala/adeverinta eliberata de medicul de familie cu afectiune medicale cu care este in evidenta

– prosop ( 2 buc)

– Lenjerie de corp, ciorapi bumbac, papuci, pijama

– 3 tricouri bleumarin neinscriptionate

– echipament sportiv (tricouri, şort, trening, sapca, pantofi de sport)

– obiecte pentru igiena personală, dezinfectant, servetele dezinfectante

– ustensile pentru întreţinerea încălţămintei ( crema de ghete culoare neagra, perie)

– 4 umeraşe

– 4 caiete matematica şi ustensile de scris

– 1 dosar plic

– dovada achitarii studiilor universitare de licenta in regim bugetat/dovada ca a inceput sa achite cf.art.120 alin.4 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” în anul 2020 : ”Totodată, pentru a fi înmatriculaţi în anul I de studii, candidaţii declaraţi ”admis”, cu excepţia celor care au absolvit studiile liceale în anul participării la concursul de admitere, trebuie să depună la secretariatul facultăţii la care au concurat, odată cu cererea de înmatriculare, dovada achitării, integral sau parţial, a contravalorii studiilor superioare de lungă durată, studiilor universitare de licenţă sau echivalente acestora, în situaţia în care au beneficiat gratuit de şcolarizare în cadrul unui astfel de program de studii universitare finanţate de la bugetul de stat sau, după caz, o declaraţie din care să rezulte că nu au beneficiat de subvenţie de la bugetul de stat pentru un alt program de studii universitare de licenţă sau echivalent ”

Candidatii declarati ”admis” se vor prezenta la Punctul control acces situat spre DN1 in urmatorul interval orar, pentru a evita aglomerarea si pentru a respecta regulile de distantare fizica:

07.30-08.00- Facultatea de Politie de Frontiera

08.00-08.30- Facultatea de Politie

08.30-09.00- ANP

09.00-09.30- FSJA ( Drept) literele A-I

09.30-10.00- FSJA ( Drept) literele J-P

10.00-10.30- FSJA (Drept) literele R-Z

10.30-11.00- Facultatea de Jandarmi

Candidatii declarati ”admis” la Facultatea de Pompieri se vor prezenta la sediul Facultatii din sos.Morarilor nr.3 sector 2, Bucuresti in intervalul ora 09.00-11.00.

Purtarea măștii este obligatorie.

Fiecare candidat declarat ”admis” va prezenta chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 completat, exceptând secțiunile Temperatură și Data/Semnătură.

Candidatii declarati ”admis”, care se afla in una din urmatoarele situatii, NU se prezinta la unitate si anunta despre acest lucru la numarul de telefon 021.317.55.23:

– atunci cand exista contact cu o persoana Covid pozitiv, caz in care transmite adeverinta de la DSP privind carantinarea

– are simptome respiratorii care pot ridica suspiciunea de infectie cu SARS COV 2, situatie in care sunteti obligati sa transmiteti adeverinta medicala privind necesitatea izolarii la domiciliu (de la medicul de familie) sau test COVID negativ.

În perioada 29.09 -23.10.2020- studenții Anului I vor rămâne în permanență în spațiul universitar. Nu sunt permise invoirile si vizitele.

Reamintim că 1 septembrie candidaţii au susţinut probele scrise, după ce au trecut de etapa eliminatorie de verificare a aptitudinilor fizice.

Vezi și REZULTATE ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2020: Notele candidaților, înainte de contestații. LISTELE provizorii

Apoi a fost examinarea medicală, eliminatorie.

Potrivit calendarului anunțat, examinarea medicală a fost programată, pe zile, în perioada 8 – 24 septembrie 2020, potrivit prevederilor Ordinului MAI nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Academia de Poliție a afișat, la finalul fiecărei zile, situația candidaților care au finalizat examinarea medicală, succesiv, până la completarea numărului de locuri scoase la concursul de admitere.

Vezi și REZULTATE ADMITERE Academia de Poliție 2020: LISTELE cu candidații care au trecut de examinarea medicală. CALENDAR

Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Durata studiilor de licenţă pentru învăţământul universitar din domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică este de 3 sau 4 ani, în funcție de arma sau serviciul şi specialitatea.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în luna octombrie. Zile frumoase cu temperaturi de vară, dar și perioade cu ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Vremea se va menţine însorită zile în şir în luna octombrie, deşi temperaturile medii lunare vor fi mai mici cu 5 – 7 grade Celsius decât în septembrie, iar nopţile vor deveni tot mai reci, se arată în caracterizarea climatică a lunii octombrie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Uneori, din cauza pătrunderii unor mase de aer tropical pe teritoriul ţării noastre, se mai pot înregistra temperaturi maxime „estivale” ce depăşesc 35 – 38 de grade Celsius chiar şi în luna octombrie, susţin meteorologii.

„Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, când zile în şir vremea se menţine însorită, deşi nopţile devin tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă. Ţara noastră se află mai mult sub influenţa maximului barometric est european, iar dorsala anticiclonului Azoric se retrage treptat spre vestul continentului. Din cauza modificării distribuţiei centrilor barici pe continent, dar şi reducerii duratei de strălucire a Soarelui, temperaturile medii lunare din această lună sunt, în general, cu 5 – 7 grade Celsius mai mici decât cele din luna septembrie”, precizează specialiştii ANM.

Temperatura medie multianuală a lunii octombrie are valori cuprinse între 10 şi 12 grade Celsius în zonele de câmpie şi deal din Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana, Dobrogea şi pe areale mai restrânse din Moldova. Pe litoral, în Delta Dunării şi izolat, în sud-vestul ţării, mediile depăşesc 12 grade Celsius. Valori între 8 şi 10 grade Celsius, sunt caracteristice Transilvaniei, Dealurilor Vestice, Maramureşului, celei mai mari părţi a Moldovei şi Subcarpaţilor. În depresiunile intramontane şi în zona montană joasă (sub 1500 metri) sunt caracteristice temperaturi medii cuprinse între 4 şi 8 grade Celsius. În zona montană înaltă (peste 1500 metri) aceste valori coboară până la 2 şi 4 grade Celsius, iar la Vf. Omu chiar sub zero grade Celsius.

În județul Alba, va ploua până la finalul lunii septembrie și vor fi maxime între 15 și 20 de grade. Luna octombrie începe cu zile însorite și temperaturi în urcare, care vor ajunge până la 28 de grade în jurul datei de 5 octombrie. Se mai răcește din 19 octombrie (13-15 grade Celsius). Perioade cu ploi sunt în jurul datelor de 7 octombrie, 17-24 octombrie, 31 octombrie.

Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar.

Săptămâna 5-11 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est.

Săptămâna 12-18 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19-26 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord-vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura maximă absolută a acestei luni în România este de 39 de grade Celsius şi s-a înregistrat în ziua de 3 octombrie 1952, la Armăşeşti (jud. Ialomiţa).

În luna octombrie 1952, temperatura maximă absolută a fost depăşită la 52 de staţii meteorologice, în 2 octombrie, majoritatea valorilor fiind mai mari de 30 de grade Celsius”, spun meteorologii.

Alte exemple de ani în care în luna octombrie a fost depăşită temperatura maximă absolută la un număr mare de staţii, sunt: 2012 (la 51 staţii meteo, majoritatea fiind înregistrate în ziua de 1 octombrie), 1993 (la 32 de staţii meteo, în perioada 13-17 octombrie), 1991 (la 33 de staţii meteo, în ziua de 1 octombrie).

Tot în această lună, invaziile de aer arctic produc adesea răciri bruşte şi intense ale vremii, temperatura minimă coborând chiar şi sub -15 grade Celsius. Temperatura minimă absolută din octombrie în România este -21,3 grade Celsius şi a fost înregistrată la Întorsura Buzăului, în data de 27 octombrie 1988.

Potrivit meteorologilor, luna octombrie este una din lunile caracterizate de cele mai mici valori ale cantităţii totale lunare de precipitaţii.

Astfel, din datele înregistrate în perioada 1961-2019, la staţiile meteorologice din reţea, cantităţile lunare de precipitaţii, medii multianuale, din această lună, sunt cuprinse între 30 şi 50 mm în cea mai mare parte a ţării. Cantităţi sub 30 mm sunt caracteristice mai ales Deltei Dunării şi unor areale restrânse din Dobrogea. Între 50 şi 75 mm se înregistrează în Carpaţii Meridionali, Podişul Getic, Subcarpaţii Getici, Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Valori ale mediilor lunare multianuale de precipitaţii ce depăşesc 75 mm se regăsesc, în special, la staţiile meteorologice situate la altitudini mai mari de 1800 metri.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii din octombrie, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este de 318,1 mm, la Stâna de Vale, în anul 1992.

Cantitatea maximă absolută lunară de precipitaţii căzută în 24 de ore, înregistrată la staţiile meteorologice din România, este 128,2 mm (Cernavodă, 4 octombrie 1945).

surse: meteoromania.ro, agerpres.ro, accuweather.com

sursă foto: pixabay.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate