Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege al UDMR: Înființarea Ținutului Secuiesc, cu însemne proprii și limba maghiară obligatorie pentru toți cetățenii

Publicat

Reprezentantii UDMR se pregatesc să depună în Parlament un proiect de lege prin care cer înființarea Ținutului Secuiesc, regiune care să cuprindă judetele Mures, Harghita și Covasna. Legea propusă de UDMR propune însemne proprii pentru Ţinutul Secuiesc – drapel, stemă, ştampilă -, limba maghiară obligatorie pentru toţi cetăţenii începând cu clasa a II-a, control deplin asupra şcolilor, angajărilor, băncilor, pădurilor, resurselor, liniilor de transport, comunicaţiilor, concesionărilor, alimentării cu energie electrică, potrivit proiectului de lege.

Potrivit proiectului de lege, Ţinutul Secuiesc ar avea dreptul la cel puţin doi europarlamentari, din locurile rezervate României, şi locuri în Parlamentul de la Bucureşti. La articolul 84, în proiect scrie că populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii.

“Acest proiect e dovada că UDMR lucrează împotriva statului român şi că doreşte secesiunea etnică. Acest act reprezintă desfiinţarea Constituţiei şi ruperea a trei judeţe din teritoriul naţional, creând un stat-enclavă pe criterii etnice!”, a declarat deputatul PSD Bogdan Diaconu, cel care a făcut public documentul, potrivit Libertatea.

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, premierul Victor Ponta declara la Reghin că niciodată nu s-a pus problema negocierii unui statut de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc cu UDMR și că declarațiile Uniunii cu privire la aceste proiect de lege ar ține de campania electorală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Avram Iancu

    luni, 16.06.2014 at 21:26

    …..”populaţia din zonă care nu doreşte să facă parte din Ţinutul Secuiesc poate solicita strămutarea într-un judeţ limtrof în şase luni de la adoptarea legii”. Zau? Sa fie stramutati ungurii in Ungaria ! Cata nesimtire !
    Cred ca prea multa toleranta fata de unguri, ii face obraznici si fara pic de respect fata de Romania si romani.

  2. Alex

    marți, 17.06.2014 at 07:31

    Nu va simtiti bine la noi in Romania?! Cautati-va alta tara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax