Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect de lege: Alegeri parlamentare în data de 14 martie 2021. Florin Roman: Dacă își prelungesc mandatele, să renunțe la bani

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a anunțat pe contul său de Facebook că potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului, inițiat de deputatul Adrian Dohotaru (ex-USR) data alegerilor pentru Senat si Camera Deputaților, organizate ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, se stabilește în ziua de duminică, 14 martie 2021. 

Acesta le cere însă parlamentarilor ca dacă își prelungesc mandatele, să arate că nu o fac pentru bani și să renunțe la toate drepturile bănești pentru perioada respectivă.

”Am depus un amendament potrivit căruia, dacă parlamentarii își prelungesc mandatele după 21 decembrie 2020 să nu mai primească bani pentru diurnă, indemnizație sau alte cheltuieli. Să demonstreze că inițiativa lor de a amâna alegerile vine din grija față de oameni și nu față de propriile buzunare.

Amendamentul propus de mine:

Potrivit art.63 din Constituția României, Camera Deputaților și Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani.

Aceste termen se împlinește de drept la data de 21 decembrie 2020, motiv pentru care propunem ca în situația prelungirii mandatelor până în luna martie 2021, deputații și senatorii să nu beneficieze de următoarele drepturi financiare prevăzute prin Statutul deputaților și al senatorilor: diurna de deplasare și cheltuielile de cazare (art.41); dreptul la indemnizație (art.42); dreptul la cheltuieli de protocol (art.44); dreptul la transport (art.45).

Mai mult decât atât, suspendarea acordării drepturilor financiare în perioada 21 decembrie 2019 – martie 2021 ar da credibilitate inițiatorilor legii, în sensul în care nu au propus amânarea datei alegerilor pentru a beneficia încă 3 luni de aceste drepturi financiare” a scris acesta pe contul său de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Free

    vineri, 16.10.2020 at 08:39

    Iara scoate prostii pe gura. Florinele du-te la un control

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax