Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege: Concediu de maternitate de trei ani şi indemnizaţie de 85%

Publicat

Un proiect de lege aflat în atenţia senatorilor prevede că perioada de acordare a concediului de maternitate ajunge la doi, respectiv trei ani în cazul îngrijirii copiilor cu handicap, iar indemnizaţia lunară se măreşte la 85% din venituri, pentru părintele care stă acasă.

Dacă legea va trece de Parlament, părintele care îngrijeşte copilul în concediu de maternitate va avea dreptul să primească 85% din veniturile nete obţinute în ultimele 12 luni – sunt amintite veniturile din salarii, din activităţi independente, din activităţi agricole supuse impozitului pe venit.

În cazul îngrijirii unui copil cu handicap sau al celui de-al patrulea copil din familie, părintele poate opta să rămână în concediu de maternitate pentru trei ani, timp în care primeşte indemnizaţie lunară.

Dacă doresc să lucreze pe timpul concediului maternal, părinţii vor putea primi o parte din indemnizaţie.

Reamintim că, în prezent, nivelul indemnizaţiei este de 75% din venituri, maxim 3.400 de lei, iar părintele primeşte un stimulent de revenire pe piaţa muncii de 500 de lei lunar, dacă optează pentru o perioadă de un an. În cazul alegerii celor doi ani de concediu maternal, indemnizaţia pentru creşterea copilului nu depăşeşte 1.200 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. geta

    marți, 22.05.2012 at 11:38

    Bravo, incurajati lenea si familiile de rromi sa primeasca bani fara sa munceasca. Cine dracu mai face 4 copii? de ce sa creasca populatia care munceste copiii altora?

  2. Anca

    marți, 22.05.2012 at 21:33

    Nu primesc bani daca nu au lucrat in ultimele 12 luni. Exaci suma si perioada era si inainte de OUG si chiar si acum parintele cu copil cu handicap sta 3 ani acasa sau pana la 7 ani. Tampenia este felul in care se acorda gradul de handicap al copiilor, de ex.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax