Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege, după tragedia din clubul Colectiv: Instalații anti-incendiu în instituții publice și localuri

Publicat

sisteme stingere incendii Legea ar impune ca toate instituțiile publice, dar mai ales cele de utilitate publică precum cluburi, baruri, restaurante sau cinematografe, să aibă sisteme de stingere automată a incendiilor. Propunerea legislativă a fost făcută de către deputatul PSD Mihai Sturzu, însă aceasta a fost contestată de cei vizați pentru că, spun ei, are prevederi mult prea generale.

Deputatul spune că ideea iniţierii acestei legi i-a dat-o o tânără din Reşiţa, după dezbaterea din spaţiul public despre cauzele tragediei de la clubul Colectiv.  „Mi-a scris un mail şi mi-a spus: <Mihai mă gândesc că un exemplu pe care eu l-am văzut peste tot prin lume, aceste instalaţii de stingere automată a incendiilor, s-ar putea sa rezolve problema>”, a spus Mihai Sturzu.

Potrivit proiectului de lege, toate instituţiile publice, dar mai cu seamă cele de utilitate publică, precum cluburi, restaurante şi baruri vor fi obligate să-şi instaleze sisteme automate de stingere a incendiilor. Patronii de localuri spun însă că ideea este mult prea generală şi ar obliga până si cafenele şi barurile foarte mici să instaleze respectivul sistem.

„Mie mi se pare aberantă această lege, în totală disproporţionalitate cu cauzele care au determinat-o. Atunci să ne referim la aceste situaţii critice, în care într-adevăr ai de-a face cu foc deschis şi într-adevăr în aceste situaţii, dar care sunt punctuale, în care se strâng foarte mulţi oameni să se uite la un astfel de spectacol cu aceste efecte pirotehnice, poate că ar fi justificat”, a transmis Dragoș Petrescu, președintele Asociaţiei Restaurantelor din România.

În plus, cei vizaţi spun că instalarea unui astfel de sistem anti-incendiu poate fi mult prea costisitoare şi prin urmare nerentabilă pentru afacerea lor.

„Eu nu cred că o astfel de investiţie nu poate fi amortizată dintr-un cost minim per produse sau servicii şi oricum nu putem vorbi de costuri prea mari atunci cand vorbim de salvarea vieţilor omeneşti”, a mai spus deputatul Mihai Sturzu.

Legea privind sistemele anti-incendiu urmează să intre în dezbaterea Senatului.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax