Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare la poliţişti şi militari. Ce beneficii ar putea obține

Publicat

militari alba

Un senator vrea să îi scoată la pensie mai târziu pe poliţişti şi militari, respectiv să crească limita de vârstă de la 45 la 50 de ani. Pe de altă parte, sindicaliștii din domeniu spun că dacă s-ar întâmpla asta, o să avem poliţişti bătrâni şi gardieni de penitenciare obosiţi.

În Belgia, Franţa şi Germania, cadrele militare ies la pensie cel mai devreme la 52 de ani. Cu acest argument, plus lipsa de personal de la noi, un senator social-democrat propune ca militarii și politiștii să lucreze mai mult.

Nu este normal ca un personal civil să iasă la pensie la 62-65 de ani şi personalul militar la 38-40. Înteleg, sunt condiţii grele de muncă, dar şi în viaţa civilă sunt sectoare de activitate cu condiţii mult mai grele”, spune parlamentarul PSD.

Vestea i-a necăjit şi mai mult pe poliţişti şi gardienii de la penitenciare.

„Nu putem să lucrăm în cârje, să ne ducem cu bătrâni să asigurăm ordinea publică, nu putem să ne ducem cu bătrâni care să lucreze într-un penitenciar”, susține Sorin Dumitrașcu, expert penitenciare.

„Era necesară o discuție cu noi, cu sindicatele, pentru că ei nu înțeleg sistemul, sau măcar să negociem”, susține liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă.

În sprijinul ideii de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti şi militari, parlamentarul care propune legea, senatorul PSD Liviu Brăiloiu, adaugă şi compensaţii: două procente în plus la pensie, pentru fiecare an lucrat suplimentar.

sursa: digi24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    duminică, 10.02.2019 la 20:04

    Cam ce fel de munca grea fac gardienii prin penitenciare ? As fi tare curios sa stiu cam cat stau in programul lor de munca.

  2. Albaiulean

    luni, 11.02.2019 la 13:19

    Aia batrani si burtosi din politie nu pot fugi dupa hotul ce ataca pe strada oameni si Carmen Dan ar trebui sa scoata din aparatul pastorit pe militienii ramasi dupa 89.Ieri la B1 se vorbea de gereralul femeie a lui Ciolos ce la 35 ani a ajuns general !!!!!!Cum a trecut aceasta chestorita prin grade,nu trebuia sa treaca 4-5 ani de la un grad la altul.Vezi daca are rochita si s-a pus bine cu sefuti ei !Pilule cei din penitenciare se plang ca basinile detinutilor le fac viata grea,parca sunt gazati..si musca murea de duhoare…!La pensie cu ei si Florin Roman sa vedem daca face ceva pentru stoparea pensiei de la stat si reangajarea tot la stat !!!!!Oriti hapsanii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Un adăpost de animale din localitatea Ponor a fost cuprins de flăcări. Pentru stingerea focului intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri-isu-incendiu-noaptea_3-e1540839254587

Un incendiu la un adăpost de animale din localitate Ponor a izbucnit sâmbătă seara, în jurul orei 23.00.  Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale de apă cu stingere și spumă.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Târgul de Fete de pe Muntele Găina – cea mai cunoscută sărbătoare populară a românilor păstrată de sute de ani în județul Alba

Publicat

Târgul de Fete, cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din România, a debutat, sâmbătă, în comuna Avram Iancu, localitate aflată la poalele Muntelui Găina, urmând ca timp de două zile, în 20 și 21 iulie 2019, să aibă loc un program plin de manifestări.  Organizatorii au pregătit expoziții, târg al meșterilor populari, spectacole […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Averea lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale. Trei apartamente și mai multe conturi cu bani

Publicat

dan barna

Dan Barna, candidatul Alianței 2020 USR PLUS la alegerile prezidențiale, deține trei apartamente – unul în Bucureşti, de 97 mp, şi două în Sibiu, de 32,6 mp, respectiv 77 mp, alături de un teren de 1.252 mp în comuna Răşinari, tot în Sibiu. Potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul Camerei Deputaţilor, pe care Dan Barna a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un artist din Alba Iulia, mai apreciat în Franța decât în România. 10 ani în Paris, prin ochii pictorului George Bodocan

Publicat

george bodocan

George Bodocan, artistul născut în Alba Iulia, dar stabilit de ani buni în Franța, a organizat o expoziție de pictură prin care face o retrospectivă a muncii și a vieții sale de artist în Paris. ”Refugiul / În căutarea soarelui”, însumează 10 ani de viață văzuți prin ochii pictorului albaiulian.  Ziarul francez La Nouvelle Republique i-a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate