Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege pentru creșterea vârstei de pensionare la poliţişti şi militari. Ce beneficii ar putea obține

Publicat

militari alba

Un senator vrea să îi scoată la pensie mai târziu pe poliţişti şi militari, respectiv să crească limita de vârstă de la 45 la 50 de ani. Pe de altă parte, sindicaliștii din domeniu spun că dacă s-ar întâmpla asta, o să avem poliţişti bătrâni şi gardieni de penitenciare obosiţi.

În Belgia, Franţa şi Germania, cadrele militare ies la pensie cel mai devreme la 52 de ani. Cu acest argument, plus lipsa de personal de la noi, un senator social-democrat propune ca militarii și politiștii să lucreze mai mult.

Nu este normal ca un personal civil să iasă la pensie la 62-65 de ani şi personalul militar la 38-40. Înteleg, sunt condiţii grele de muncă, dar şi în viaţa civilă sunt sectoare de activitate cu condiţii mult mai grele”, spune parlamentarul PSD.

Vestea i-a necăjit şi mai mult pe poliţişti şi gardienii de la penitenciare.

„Nu putem să lucrăm în cârje, să ne ducem cu bătrâni să asigurăm ordinea publică, nu putem să ne ducem cu bătrâni care să lucreze într-un penitenciar”, susține Sorin Dumitrașcu, expert penitenciare.

„Era necesară o discuție cu noi, cu sindicatele, pentru că ei nu înțeleg sistemul, sau măcar să negociem”, susține liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă.

În sprijinul ideii de a creşte vârsta de pensionare pentru poliţişti şi militari, parlamentarul care propune legea, senatorul PSD Liviu Brăiloiu, adaugă şi compensaţii: două procente în plus la pensie, pentru fiecare an lucrat suplimentar.

sursa: digi24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    duminică, 10.02.2019 la 20:04

    Cam ce fel de munca grea fac gardienii prin penitenciare ? As fi tare curios sa stiu cam cat stau in programul lor de munca.

  2. Albaiulean

    luni, 11.02.2019 la 13:19

    Aia batrani si burtosi din politie nu pot fugi dupa hotul ce ataca pe strada oameni si Carmen Dan ar trebui sa scoata din aparatul pastorit pe militienii ramasi dupa 89.Ieri la B1 se vorbea de gereralul femeie a lui Ciolos ce la 35 ani a ajuns general !!!!!!Cum a trecut aceasta chestorita prin grade,nu trebuia sa treaca 4-5 ani de la un grad la altul.Vezi daca are rochita si s-a pus bine cu sefuti ei !Pilule cei din penitenciare se plang ca basinile detinutilor le fac viata grea,parca sunt gazati..si musca murea de duhoare…!La pensie cu ei si Florin Roman sa vedem daca face ceva pentru stoparea pensiei de la stat si reangajarea tot la stat !!!!!Oriti hapsanii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități. PROIECT, la Senat

Publicat

Personalul medico-sanitar s-ar putea pensiona la cerere, fără penalități, potrivit unui proiect legislativ înregistrat la Senat. Parlamentarii propun încadrarea activității desfășurate de către categoriile de personal medico-sanitar, inclusiv de persoanele care efectuează gărzi peste programul normal de lucru, în locurile de muncă în condiții speciale. Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 15 jandarmi din Alba au participat la o acțiune de împădurire, în localitatea Bucium din Munții Apuseni

Publicat

jandarmi impaduriri

15 jandarmi din județul Alba au participat sâmbătă la o acțiune de împădurire în Munții Apuseni. Peste 6.000 de puieți dintre care 4.000 de molizi, 1.000 de brazi, 1.000 de larice au fost plantați sâmbătă pe o suprafață de peste 16.000,00 m² în cadrul acțiunii de împădurire organizată de un producător de bere. „<Pădurea este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Medalie de bronz pentru plt. maj. Mihai Avram de la ISU Alba, la Campionatul Național de Unifight al MAI

Publicat

unifight collage

Plt. maj. Mihai Avram din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a obținut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne, la categoria 100 kilograme. În perioada 16-19 aprilie 2019, în localitatea Buziaș, județul Timiș s-a desfășurat Campionatul Naţional de Unifight al Ministerului Afacerilor Interne. La această competiție au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Romano-catolicii și reformații sărbătoresc la acest sfârșit de săptămână Paștele. Câți sunt și ce obiceiuri speciale au

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, mai mult de un milion și jumătate de catolici și reformați sărbătoresc Paștele. Majoritatea acestora sunt în Transilvania, zona din România unde se întâlnesc toate marile confesiuni creștine. Un număr destul de mare de catolici sunt însă și în Bacău și Neamț. Comunitățile catolice și reformate se pregătesc pentru Înviere, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate