Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege pentru interzicerea pe cinci ani a exportului de lemne de foc, buşteni şi cherestea, în atenţia Parlamentului

Publicat

taieri de copaciUn proiect de lege depus la Parlament propune interzicerea exportului de buşteni, cherestea şi lemne de foc pe o perioadă de cinci ani. Reamintim că iniţiativa Guvernului în acest sens a fost similară, însă vizează o perioadă de trei luni.

Iniţiativa aparţine unui grup de 12 deputaţi care susţin măsura pentru refacerea suprafeţei forestiere şi dreptul persoanelor la un mediu sănătos.

Reamintim că premierul Victor Ponta a anunţat că măsura nu se va lua prin Ordonanţă de Urgenţă, aşa cum voia iniţial, ci prin proiect de lege, trimis la Parlament.

Pe 16 mai, Ministerul Mediului a prezentat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care stabilea că exportul de materiale lemnoase, va fi suspendat până la 31 august.

Pe 20 mai, Guvernul a stabilit că măsura va fi promovată prin lege, însemnând după dezbateri parlamentare. O zi mai târziu, 12 deputaţi au depus o iniţiativă legislativă.

„În scopul refacerii suprafeţei forestiere şi pentru respectarea dreptului oricărei persoane la un mediu sănătos, este interzis exportul de materiale lemnoase sub formă de buşteni, cherestea şi lemn de foc pe o perioadă de cinci ani”, se arată în proiect.

„Prin susținerea necontrolată a exportului de material lemnos se încurajează tăierile ilegale de pădure. De 25 de ani, în România ni se fură și aerul, ni se taie pădurile și nimeni nu ia atitudine”, a declarat deputatul Liliana Mincă.

Iniţiativa legislativă rămâne două luni în consultare publică, după care va fi dezbătută întâi de Senat, apoi de Camera Deputaţilor.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ghita

    sâmbătă, 30.05.2015 at 21:16

    PROIECT BUN DAR TREBUIE EXTINS PE MINIMUM 30 DE ANI!!!!!

  2. toma

    duminică, 31.05.2015 at 12:21

    Interziceti TAIEREA, altfel totul, nu e, decit o frectie la un picior de …lemn.

  3. contribuabilu`

    luni, 01.06.2015 at 21:42

    Proiectul NU-I BUN !!! Sunt zeci de mii, daca nu peste o suta de mii care traiesc din exploatarea LEGALA a padurii, a carei crestere naturala in Romania este de cca 25-30 milioane de metrii cubi pe an ! Ar fi o tampenie sa lasi lemnul asta sa putrezeasca si sa nu-l prelucrezi. La inceput in cherestea, apoi in mobiliet, PAL, MDF etc !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax