Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege pentru taxarea persoanelor care prestează în timpul liber servicii prin intermediul platformelor digitale

Publicat

freelancer, calculator, acte, notite Un proiect de lege care prevede taxarea persoanelor care prestează în timpul liber servicii prin intermediul platformelor digitale intră în dezbaterea Camerei Deputaților săptămâna viitoare. Inițiativa legislativă prevede taxarea servicilor oferite prin intermediul platformelor tehnologice de tipul Uber, Taskrabbit, Indiegogo, Airbnb, etc. De precizat este că textul inițiativei legislative este ambiguu și nu prevede exact ce tipuri de platforme digitale sunt vizate.

Sunt vizați, pe de o parte, cei care prestează servicii în timpul liber: șoferi, zugravi, meditatori, traducatori; de partea cealaltă sunt vizate și platformele tehnologice care sunt obligate să-și creeze suporturi locale în România și să-i verifice pe cei care oferă astfel de servicii.

Proiectul de lege a fost inițat de președintele comisiei de specialitate privind tehnologia informației din Camera Deputaților, Varujan Pambucian și, potrivit inițiatorului ar urma să reglementeze „economia de acces” în România.

Potrivit expunerii de motive, inițiativa vizează platforme de tipul Uber (cea mai cunoscută platformă tehnologică de transport persoane, în România), Taskrabbit (dacă dorim să apelăm la serviciile unui tâmplar sau instalator), Indieqoqo (dacă avem o idee de afacere și căutăm finanțare gratuită), car2qo (închirieri auto), airbnb (închirieri de locuințe/spații rezidențiale), freelancer (servicii de programare, traducere, scriere), 3dhubs (imprimare 3D), vizeat (produse alimentare gătite în casă la comandă), farmlink (închirieri mașini agricole), RelayRides (servicii de închirieri mașini), etc.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și intră în dezbatere publică săptămâna viitoare la Comisia privind tehnologia informației din Camera Deputaților, comisie condusă chiar de inițiatorul legii Varujan Pambucian.

sursa: startupcafe.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax