Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de Lege: Salariul minim ar urma să crească cu 100 de lei în următorii patru ani. Ar ajunge în 2020 la 1.350 de lei

Publicat

portofel bani

portofel bani Salariul minim ar urma să crească cu 100 de lei în următorii patru ani, potrivit proiectului de lege redactat de Guvern. Acesta prevede o îngheţare a actualizării pensiilor magistraţilor, parlamentarilor şi corpului diplomatic până la aplicarea integrală a legii. Potrivit documentului salariul minim ar urma să crească până în 2020 până la 1.350 de lei.

Cel mai mare salariu de bază din sectorul bugetar, pentru funcţia cu cea mai mare responsabilitate în stat ar urma să fie 20.250 de lei.

Potrivit proiectului elaborat de guvern modificările salariale sunt generate de eliminarea suprapunerilor datorate majorărilor salariului minim, eliminarea diferenţelor salariale pentru aceeaşi funcţie care desfăşoară aceeaşi activitate, refacerea corelaţiilor între funcţii din domenii de activitate şi creşterile salariale de anul trecut, scrie Mediafax.

Funcţionarii publici din administraţia centrală vor beneficia de o modificare medie a salariului de bază de 20%, faţă de momentul 2016, generată de eliminarea suprapunerilor salariale, eliminarea diferenţelor şi refacerea corelaţiilor între funcţii, se arată în documentul consultat de Gândul. Astfel, cu majorarea de 10% din 2015, modificarea cumulată stabilită prin proiectul de lege va fi de 32%, mai scrie Mediafax. În urma dezbaterii proietului de lege sunt aşteptate şi reacţiile sindicatelor, care nu vor fi mulţumite de noile calcule ale executivului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax