Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de lege: Terenurile agricole, vândute doar după 10 ani de la cumpărare şi unor persoane fizice cu studii în domeniu

Publicat

Cei care vor cumpăra terenuri agricole se vor lovi de restricții drastice, potrivit unui proiect de lege al Guvernului privind reglementarea pieței funciare din România. Scopul acestui proiect este de a limita speculațiile funciare.

Potrivit uneia dintre prevederile din proiect, cumpărătorii unui teren agricol trebuie să facă dovada că au studii în domeniul agricol şi au desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin 5 ani şi să fie înregistrați la organele fiscale ca persoană juridice sau ca persoană fizică care desfăşoară activităţi agricole, cu excepţia celor care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerţului.

Terenurile agricole cumpărate nu vor putea fi vândute pe o perioadă de 10 ani de la achiziționarea acestora. În plus, proiectul prevede propunerea că acestea nu vor putea fi scoase din circuitul agricol pentru 20 ani de la cumpărarea acestora și nici introduse în intravilan prin PUG/PUZ pentru aceeaşi perioadă.

De asemenea, cei care cumpără teren agricol pe care este amplasată o infrastructură de irigaţii au obligaţia de a o menţine funcţională şi activă.

Cei care vor încălca legile vor fi trași la răspundere, după situație, administrativ, contravenţional, civil sau penală.

surse: curiereulnational.ro, agrointel.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax