Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de modificare a Codului Rutier: Animalele de companie vor fi transportate doar în cuşti

Publicat

cusca animal Animalele de companie ar trebui ţinute în cuşti sau în hamuri speciale, dacă sunt transportate în maşini, potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, propus de parlamentari. Aleşii spun că animalele sunt imprevizibile şi pot cauza accidente de circulaţie. Pe de altă parte, mulţi iubitori de animale susţin că, de fapt, în cuşti, necuvântătoarele ar putea deveni agitate şi i-ar distrage şi mai mult atenţia şoferului.

În proiectul de lege care aduce modificări Codului Rutier se arată că şoferii nu mai au voie să transporte animale lăsate libere în maşină.

„Se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepţia situaţiei în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea libera prin vehicul”, se arată în textul depus la Parlament înainte de sărbători de deputatul PSD Gheorghe Marin.

Mulţi dintre cei care au animale de companie admit că patrupedele ar putea fi periculoase în maşină pentru că, în cazul unei frânări de urgenţă, ele s-ar putea lovi şi i-ar distrage atenţia şoferului. Însă veterinarii atrag atenţia că un animal închis într-o cuşcă ar putea suferi o criză de isterie, iar riscul de accident ar fi astfel şi mai mare.

Pentru animalele mari cuştile sunt însă imposibil de introdus într-o maşină obişnuită.

Alţi veterinari spun că legea ar trebui să fie mai permisivă pentru situaţiile de urgenţă.

Potrivit poliţiei, nu există în evidenţe cazuri de accidente care să fi fost provocate de animalele de companie din maşini.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax