Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT de modificare a Legii asigurărilor obligatorii de locuințe: Vor fi despăgubiți și cei afectați de furtuni

Publicat


Polițele obligatorii pentru locuințe îi despăgubesc pe români doar pentru 3 fenomene naturale: cutremure, inundații și alunecări de teren. Parlamentarii vor să modifice legea asigurărilor obligatorii pentru locuințe prin introducerea unei noi categorii de despăgubiți obligatoriu: cei afectați de furtuni . Propunerea aleșilor este susținută de Guvern. Deși doar 20% dintre români au astfel de asigurări, specialiștii în domeniu susțin că o astfel de măsură i-ar face mai responsabili pe cei care nu cred că vor fi afectați de calamități naturale. Dar nu este exclus ca polițele obligatorii să aibă alte prețuri după aceste modificări.

Doar 10 euro este costul unei asigurări obligatorii pe un an însă, chiar și așa, românii nu dau bani pentru astfel de asigurări. Unii pentru că nu au, alții pentru că le este teamă de birocrație.

Speriați de numărul tot mai mare al locuințelor distruse de furtunile violente din ultimele luni, parlamentarii vor să schimbe legea asigurărilor obligatorii pentru locuințe.

Astfel, românii ar putea fi despăgubiți și în cazul în care, de exemplu, acoperișul casei este luat de vânt sau distrus de un copac prăbușit. O măsură bună, susțin specialiștii.

În schimb, reprezentanții PAID consideră că acest fenomen ar trebui asigurat doar prin polițele facultative.

Aproape un milion de lei au fost plătiți de firmele de asigurări în urma inundațiilor din acest an. Cele mai multe dosare au fost deschise în Bacău, Alba și Covasna. Însă cei care nu au asigurări așteaptă ajutor de la stat.

Guvernul a alocat numai în această lună aproape 7 milioane de lei pentru familiile sau persoanele care au fost afectate de vremea rea din această perioadă.

Banii au fost împărțiți în funcție de gravitatea situației. 10 mii de lei pentru cei care au avut gospodăriile afectate în proporție de peste 50%. 5 mii de lei pentru cei cu pagube mai mici, iar familiile celor decedați au primit câte 25 de mii de lei.

Doar 1,6 milioane de locuințe sunt asigurate în caz de dezastre naturale, iar numărul locuințelor neasigurate depășește 7 milioane.

Sursă: Romaniatv.net


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Copiii și profesorii din Alba, plecați în excursie în Italia, au ajuns în țară. Medic, la Vama Borș: Nu prezintă simptome

Publicat

Autocarul ce îi transportă pe elevii și profesorii din Alba care s-au întors de urgență în țară dintr-o excursie în Italia a ajuns în Vama Borș duminică, în jurul orei 19.30. Toți cei din autocar au trecut printr-un filtru medical, fiind consultați de către medici îmbrăcați în costume speciale.  Potrivit medicilor, cei aflați în autocar […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Iubește românește de Dragobete 2020. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români

Publicat

dragobete

MESAJE de DRAGOBETE 2020: SMS-uri, idei de felicitări și declarații de dragoste. Românii celebrează în fiecare an, pe 24 februarie, ziua iubirii, de Dragobete. Este momentul în care cei îndrăgostiţi au ocazia să-şi exprime şi să-şi dovedească sentimentele, prin cele mai interesante și neașteptate gesturi și declaraţii  de dragoste. Dragobete era numit şi Năvalnicul sau […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Trei cămine culturale din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei

Publicat

Trei cămine culturale aflate în satele Ciugudu de Jos, Inoc și Măhăceni din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate printr-o investiție de 1,6 milioane de lei. Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei licitații pentru execuția lucrărilor de modernizare și dotare a căminelor culturale din localitățile Măhăceni, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Prefectul de Alba: Carantină la domiciliu pentru elevii care se întorc din Italia. DSP decide dacă se aplică și părinților

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu a declarat duminică seara, pentru Alba24, că elevii și profesorii de la Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia, care vor sosi din Italia, vor fi în carantină la domiciliu. Acesta nu a putut preciza dacă și părinții copiilor vor fi ținuți în carantină, însă a explicat că o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate