Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de OUG: Impozitul pe profit, la alegere pentru firmele cu cifra de afaceri sub 1 milion de euro

Publicat

palatul-victoria-guvern

Ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul va emite o ordonanță de urgență care prevede ca firmele care au cifra de afaceri sub un million de euro să poată opta pentru impozit pe profit, în anumite condiții.

„Este o discuţie la Comisia de Buget Finanţe pe acest act normativ, ca membru al Guvernului pot să vă spun că încercăm să introducem o nouă ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal cu mai multe aspecte care sunt foarte utile pentru economie, alături de care să aducem şi câteva amendamente”, a declarat Eugen Teodorovici.

Cel mai important amendament va viza posibilitatea firmelor de a alege impozitul, în anumite condiţii.

„Plafonul de un milion de euro sub care firmele să poată opta dacă doresc impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, cu două condiţii cumulative, un capital social de 45.000 de RON şi să aibă minim 2 angajaţi. Este cel mai important element, pentru că până la 31 martie trebuie să se înregistreze într-un fel sau altul aceste companii”, a precizat Teodorovici, conform agențiilor de presă.

La finele anului trecut, Guvernul a majorat plafonul de la 500.000 euro la 1.000.000 euro pentru pragul până la care este aplicat impozitul de 1% pe cifra de afaceri. În acest moment, în Parlament există propuneri legislative care prevăd diferite plafoane, de la doar 100.000 euro până la 500.000 euro și 1 milion de euro, cu diferite tipuri de impozitare, sau plafonul de 1 milion de euro să fie menținut, dar impozitul pe cifra de afaceri să fie opțional până la acest prag.

Dezbaterile nu au început, pentu votul acestor modificări legislative, astfel că ministrul de Finanțe s-a gândit că e bine să le stabilească, până la adoptarea sau completarea lor, prin ordonanță a Guvernului.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax