Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de peste 2 milioane de lei: 51 de lucrători în domeniul turismului din Munţii Apuseni, specializaţi cu bani europeni

Publicat

Joi, 22 martie 2012, Asociaţia “Pakiv” organizează examenul de absolvire pentru 51 de persoane care au urmat cursuri de formare  profesională în meseria de lucrător în pensiune, în cadrul proiectului ”Măsuri integrate în domeniul turismului”. Asociația Pakiv România  a semnat, în luna noiembrie 2010, un contract în valoare de 2.083.400 lei, proiectul intitulat Măsuri Integrate în Domeniul Turismului vizând creșterea șanselor de integrare pe piața muncii a persoanelor fără ocupație, a persoanelor inactive, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor tineri și a șomerilor de lungă durată din județul Alba.

Proiectul presupune măsuri active de ocupare pentru dezvoltarea unor noi abilități de acces și menținere pe piața muncii în domeniul turismului. În cadrul acestui proiect vor fi instruire 200 persoane în meseriile lucrător în pensiune turistică, recepționer, ghid de turism și agent de turism, va fi creată o bursă electronică a locurilor de muncă, iar 60 de persoane vor fi plasate pe piața muncii. Proiectul prevede patru axe de sprijin pentru dezvoltarea unor noi abilități de acces și menținere pe piața muncii în domeniul turismului: formare profesionale, consiliere, mediere și plasare pe piața muncii în domeniul turismului.

În prima fază de implementare, experții proiectului au conceput un website al proiectului, are conține și o platformă de comunicare, precum și un concept al bursei locurilor de muncă. Bursa electronică a locurilor de muncă va fi lansată în lunile următoare și va facilita întâlnirea cererii cu oferta în ceea ce privește locurile de muncă în domeniul turismului din județul Alba.

Lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie au fost dedicate întâlnirilor de informare ale grupului țintă și a consilierilor de grup în orașele Alba Iulia, Baia de Arieș, Abrud și Aiud. În cadrul acestor întâlniri peste 150 de persoane au fost informate despre oportunitățile oferite de proiect și au fost consiliate în vederea participării la cursuri peste 75 de persoane.

În intervalul decembrie 2011 – februarie 2012, la Abrud și Baia de Arieș s-au desfășurat cursuri de formare profesională în meseria de lucrător în pensiune, la care au participat 51 de persoane. Cursurile, organizate și susținute de lectori ai partenerului Asociației Pakiv România, SC Synthesis Management Consultants – SMC SRL, au cuprins 360 de ore de pregătire teoretică și practică, participanții susținând 10 examinări intermediare scrise și orale. În data de 22 martie 2012, absolvenții acestui curs desfășurat în cele două locații – Abrud și Baia de Arieș – vor susține examinarea finală în urmă căreia vor primi un certificat de formare profesională autorizată de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților.

În luna martie 2012, la Baia de Arieș a demarat cursul de formare profesională pentru meseria de recepţioner de hotel la care participa 25 de persoane, iar în cursul lunii aprilie vor demara programe de formare profesională în meseriile recepționer de hotel, ghid turistic și agent de turism în următoarele localități Cugir, Sebeș, Alba Iulia și Aiud.

Emil Comșa, președinte Antrec România, lector în cadrul cursului de formare profesională de la Abrud a declarat: ”Cursanții noștri au avut de pregătit un proiect cu tema Pensiunea mea, în care să prezinte modul în care este organizată și funcționează o unitate turistică. Momentul festiv de absolvire va fi unul special, pentru că reprezentanții Roșia Montană Gold Corporation le vor prezenta oportunitățile de dezvoltare turistică în zonă, compania urmând să reabiliteze 10 imobile din zona protejată și să le transforme în pensiuni turistice”.

Proiectul ”Măsuri integrate în domeniul turismului” este finanțat de FSE prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Se va finaliza în octombrie 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax