Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de prevenire a consumului de alcool, în rândul elevilor de liceu

Publicat

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia şi Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia va desfăşura, în perioada 16 martie – 10 iunie 2011, proiectul local „Alcoolul – o alegere greşită”.  Proiectul are ca scop prevenirea consumului de alcool, prin dezvoltarea de abilităţi personale şi sociale în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15-17 ani din municipiul Alba Iulia.

Activităţile din proiect sunt adresate, în principal, elevilor claselor a IX-a şi a X-a din cadrul a 10 clase din municipiul Alba Iulia, dar şi profesorilor diriginţi şi părinţilor elevilor.

Obiectivele proiectului sunt: cunoaşterea de către elevi a riscurilor asociate consumului de alcool, cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul şi dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz. „Pentru aducerea la îndeplinire a obiectivelor propuse, activităţile din proiect constau în: derularea a  2 lecţii cu elevii fiecărei clase înscrise în proiect; orele vor cuprinde prezentarea de informaţii referitoare la alcool şi dezbateri pe 3 teme date, se continuă prin a aplica un chestionar pentru a se putea cunoaşte situaţia persoanelor care consumă sau nu alcool, urmând ca, după lucrul cu fiecare dintre cele 3 teme – Mit şi realitate despre alcool, Presiunea grupului, Asertivitatea – să se prelucreze datele obţinute din chestionarul şi din analiza rezumatelor orelor susţinute cu elevii claselor implicate în proiect”, a explicat coordonatorul CPECA Alba,Claudiu Duşa.

După terminarea proiectului, va avea loc analiza finală a celor întreprinse, urmând a se prezenta evoluţia gradului de cunoaştere şi a modului de a dobândi deprinderi comportamentale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax