Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Deputatul Florin Roman vrea subvenționarea cărților de identitate pentru tinerii de 14 ani

Publicat

florin roman

Deputatul PNL, Florin Roman, a iniţiat o propunere legislativă pentru ca actul de identitate al persoanelor care împlinesc 14 ani să fie subvenţionat de către stat. Acesta susţine că unul din motivele pentru care adolescenţii nu solicită eliberarea actului de identitate este sărăcia.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea OUG nr.97 din 2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români republicată, a fost depusă la Senat de către deputatul liberal Florin Roman. Iniţiativa legislativă se referă la subvenţionarea de către stat a costurilor aferente producerii şi eliberării actului de identitate persoanei care a împlinit vârsta de 14 ani, se arată în expunerea de motive.

Documentul citat precizează că OUG 97/2005 „prevede, la articolul 12, obligativitatea persoanei care a împlinit vârsta de 14 ani să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea acestei vârste”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ileana

    duminică, 29.10.2017 at 16:29

    Doamne fereste de minte odihnita! Sunt doar 7 lei. Si nu toti tinerii au parinti saraci. Mai bine v-ati preocupa mintea sa stopati abuzurile cu apa meteorica cum ati tot promis pana v-ati vazut cu sacii in caruta. Sau alte proiecte importante. Bani pt centenar si taxa CI de 7 lei, cam asta este activitatea dvs pt cei peste 15000 lei/luna cheltuielile statului cu fotoliul dvs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax