Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect european de peste 150.000 de euro: Servicii de consiliere pentru 80 de elevi din licee cu promovabilitate scăzută la Bacalaureat din Alba

Publicat

elevi

Un grup de 80 de tineri de la patru licee tehnologice din județul Alba, cu promovabilitate scăzută la Bacalaureat vor beneficia de consiliere și orientare profesională în cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în județul Alba, România”. Proiectul va fi supus la vot luni, în ședința Consiliului Județean.

Proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în județul Alba, România” depus de Consiliul Județean Alba și aprobat pentru a fi finanțat de Comisia Europeană are drept scop creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din județul Alba din patru școli-pilot, prin implementarea unui program de acompaniament-suport și pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public-privat constituit între actori locali cu atribuții în implementarea politicilor de ocupare și de tineret.

Proiectul va fi unul pilot, care va experimenta funcționalitatea parteneriatului între instituții și organizații cu un rol activ pe piața locală și europeană a muncii, având ca obiectiv o cooperare cât mai strânsă între școli, servicii de ocupare/orientare în carieră, agenți economici, astfel încât tinerii să ia decizi bine fundamentate privind viitorul lor educațional și profesional. Rezultatele proiectului vor fi prezentate și analizate la nivel european, furnizând recomandări pentru stabilirea unor politici de ocupare și scheme de garantare pentru tineri, relevante pentru o mai bună integrare a acestora pe piața muncii.

Programul propus prin proiect va fi coordonat de Consiliul Județean Alba, prin direcțiile de specialitate și va fi implementat în parteneriat cu ISJ Alba, AJOFM, Patronatul Român, Asociația Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active, Asociația Atitudini și Alternative București.

În cadrul proiectului se va realiza o rețea la nivel județean din care vor face parte reprezentanții instituțiilor publice și private din județ. Se vor realiza 4 Job Cluburi în care cei peste 80 de elevi (cu promovabilitate scăzută la bacalaureat și care provin din zone precum Ocna Mureș, Cugir, Blaj și Aiud) vor beneficia de servicii de consolidare și orientare profesională oferite de către profesori certificați.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor realiza strategii de ucenicie și internship la cel puțin patru agenți economici din zonele menționate.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni începând cu data de 1 octombrie și până în 30 septembrie 2014.

Valoarea totală a acestuia este de 156.970 de euro, echivalentul a 709.367 lei, din care 7.850 de euro contribuția CJ Alba și 149.120,59 de euro contribuția Comisiei Europene.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax