Connect with us
Publicitate

BLAJ

Proiect gigant de remodelare a Blajului din fonduri europene. Prin ce schimbări va trece orașul în următorii 2 ani

Publicat

”Blajul s-a lansat pe drumul proiectelor europene în ideea de a deveni orașul de vis al blăjenilor, o adevărată perlă pe Valea Târnavelor” a scris pe contul său de Facebook, primarul Gheorghe Valentin Rotar. 

Acesta a detaliat pe contul său, planurile pentru următorii doi ani. Potrivit acestuia, orașul ar trebui să atingă un ”maxim al dezvoltării sale urbanistice”.

Este vorba despre realizarea unui sistem de poduri rutiere și pietonale pe Târnava Mare, care să faciliteze un acces simplu spre zona industrială și localitățile componente, dezvoltarea bazei de agrement de la Veza, prin amenajarea unei faleze pietonale pe malul Târnavei Mari, a unui cinematograf de vară, modernizarea complexului sportiv Vezași piste de biciclete.

De asemenea, în plane se mai regăsește remodelarea și modernizarea zonei centrale a municipiului – Bulevardul Republicii, străzile Astra și Timotei Cipariu, zona de blocuri –Eroilor, Gării, Andrei Mureșanu, crearea unei zone urbane la Fântâna Domnișoarei, inclusiv realizarea unui Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice, regândirea traseelor transportului public de călători, în paralel cu construirea unor parcări supra sau subterane la intrările în municipiul Blaj, în vederea decongestionării traficului din municipiu, extinderea sistemului de semaforizare inteligentă, introducerea de autobuze electrice pentru transportul de călători, crearea unor zone pietonale permanente sau ocazionale și a unor trasee pentru biciclete și trotinete electrice, realizarea șoselei de ocolire a Blajului.

Primăria Blaj a lansat procedurile de achiziție pentru elaborarea documentelor de planificare strategică: Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) – termen de depunere a ofertelor 14.07.2020 și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) – termen de depunere a ofertelor 17.07.2020.

Realizarea acestor proiecte se va face din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capacitate Adminstrativă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax