Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect în CL: Cetățenii care cresc animale de curte în zona urbană din Alba Iulia vor fi sancționați. Excepții

Publicat

Cetățenii din Alba Iulia nu vor mai putea crește animale de curte pe raza municipiului, dacă un proiect de hotărâre va fi votat de consilierii locali în ședința de vineri. Singurele excepții sunt animalele de companie, păsările exotice și porumbeii deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil. Nerespectarea reglementărilor se va sancționa cu amendă cuprinsă între 300 și 500 de lei.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 27 iulie, un proiect privind modificarea și completarea HCL nr. 368/2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia.

Potrivit documentului, printre faptele care constituie contravenții se va număra creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie, a păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.

Proiectul a fost supus consultării publice în perioada 4 mai – 4 iunie 2018. În perioada de consultare nu au fost înregistrate propuneri conform reglementărilor legale, însă, s-a ținut cont de propunerea verbală privind excluderea porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora (pe lângă animalele de companie și păsările exotice).

Până acum, era considerată contravenţie „creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie” şi fapta se sancţiona cu amendă între 300 de lei şi 500 de lei.

Reamintim că la Alba Iulia au fost sesizate, în ultima perioadă, mai multe situaţii în care cai sau porci se plimbau nestingheriţi pe spaţiul public, inclusiv pe străzi şi trotuare, cel mai probabil în căutare de hrană, după ce proprietarii i-au lăsat de izbelişte. Deocamdată, dacă nu se produc alte incidente, poliţiştii locali pot doar să-i amendeze pe proprietari, dacă-i identifică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax