Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Indemnizaţie lunară pe viaţă, până la 1000 de lei, pentru femeile care au născut mai mulţi copii şi medalie „Mamă eroină”

Publicat

mama si copilUn deputat PSD vrea ca statul să recompenseze femeile care au născut cel puţin trei copii. Potrivit unui proiect de lege depus de acesta la Parlament, luni, mamele cu cel puţin trei copii ar primi o indemnizaţie viageră lunară, pentru toată viaţa, între 630 şi 1000 de lei, respectiv între 30% şi 50% din salariul mediu net pe economie. În plus, cele care au cel puţin cinci copii să primească şi medialia de “”Mamă – eroină”.

„Concluzia este înfiorătoare: româncele nu mai fac copii. Viaţa grea, eventualitatea luării căii străinătăţii la un moment dat, aşteptarea unei clipe favorabile sau a unui serviciu mai bun, toate pot fi argumente pentru orice femeie din România pentru a evita, prelungi sau chiar nega o posibilă maternitate. Dacă nu vom adopta acum măsurile de mare şi urgenţă necesitate, avem toate şansele să ne diluăm ca popor în masa tot mai mare de migranţi, de venetici, ce vor găsi aici şi pâine bună şi condiţii minunate faţă de locurile lor de provenienţă. O voi numi <legea Mamelor-eroine>. O femeie care se dedică creşterii şi educatţei a trei sau mai mulţi copii poate fi numită, fără îndoială, a fi mamă-eroină. Sacrificiul ei de acum garantează viitorul nostru, al tuturor, al românilor si al patriei lor”, susţine inţiatorul, în expunerea de motive.

Indemnizaţia viageră se propune pentru acordare astfel: mamele care au trei copii să primească în fiecare lună indemnizaţie de 30% din salariul mediu net pe economie, cele care au 4 copii – 40% din salariul mediu net, iar mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%. Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acordă titlul şi medalia de Mamă – eroină. Acordarea sumei ce îi revine mamei nu este condiţionată de obţinerea unui alt venit şi nu se impozitează.

Vezi şi Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2016. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

Iniţiatorul motivează cu studii privind reducerea populaţiei în România, până la 16 milioane de locuitori, în 2050.

Deputatul PSD are în vedere şi amendamente prin care şi bărbaţii singuri, dar care cresc trei sau mai mulţi copii, să beneficieze de indemnizaţie.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Felicia Fleischet

    marți, 16.02.2016 at 16:27

    Pe vremea comunismului eu fiindcă am făcut sși crescut trei copiii,primeam 400 de lei.Acum la pensie ar trebui sa benificez de un plus la pensie ????
    Da mamele cu mai mulți copiii să fie stimulate !!!!! Cu bani , reduceri de program de lucru……..

    • Mimi

      marți, 16.02.2016 at 16:40

      Vaaai, Doamne! Asta chiar nu vede ca-i plina tara de paraziti care doar atat asteapta: sa primeasca bani de la stat, sa stea acasa, sa bea, sa fumeze si sa faca plozi???? Nu asa insanatosesti si intineresti o natie! Ci facand locuri de munca, responsabilizand familiile si tinerii, in asa fel incat sa nu mai plece dincolo!
      P.S.Astia (unii) se bucura si de aia 200 de lei pe care-i primesc pana la doi ani, apoi fac inca unul si tot as!!!! Sa traiasca asistenta sociala!!!

  2. A.D.

    marți, 16.02.2016 at 16:38

    Daca mama eroina are cel putin Diploma de Bacalaureat si cel putin 10 ani lucrati…si sa se acorde doar pe perioada in care copii urmeaza cursurile unor institutii de invatamant…pana la terminarea facultatii. Asta reduce numarul „premiatelor” cam cu 98 la suta.

  3. rus alin

    marți, 16.02.2016 at 20:14

    O sa fie plin de puradei. Sa ofere statul posibilitati de crestere economica si implicit salarii decente pentru tineri. Un cuplu tanar cu 1500 ron salar net nu va face un copil aici…Apoi sa cumperi o locuinta si in rate e ceva peste posibilitati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax