Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect: Înființarea firmelor pe internet, obligație pentru toate statele Uniunii Europene


Publicat

Antreprenorii ar putea înregistra online firmele în toate țările Uniunii Europene, iar afacerile se vor putea muta mai ușor dintr-un stat în altul, potrivit unor propuneri de directive inițiate miercuri de Comisia Europeană.

Prin proiectul Going digital, Uniunea Europeană vrea să facă mai eficient și mai ieftin procesul de înființare a unei afaceri:

  • înregistrarea online va dura  în medie jumătate din timp și de până la 3 ori mai ieftină decât formatele tradiționale pe suport de hârtie;
  • economiile pentru înregistrarea online și depunerea în conformitate cu noile norme sunt estimate între 42 și 84 de milioane de euro pe an pentru firmele din UE;
  • principiul „o singură dată”, inclus în propunerea de directivă a CE, va impune autorităților din statele membre să nu mai ceară de două ori sau mai mult aceeași informație pe care au primit-o o dată de la o firmă, pe întreaga perioadă de viață a societății.
  • mai multe informații despre firme vor fi disponibile tuturor părților interesate în registrele comerțului.
  • Pentru a preveni frauda și abuzul la înființarea de firme de către cetățeni din alte state UE,  autoritățile naționale din fiecare țară membră vor putea să se bazeze pe informații de la colegii din Uniune despre administratorii de firme care au fost descalificați anterior în proceduri. Dacă bănuiesc că există fraude, autoritățile vor putea solicita în continuare prezența fizică a patronilor de companii. De asemenea, se va putea solicita prezența notarilor în aceste proceduri.

Potrivit Comisiei Europene, în prezent, 17 state membre furnizează o procedură complet online pentru înregistrarea companiilor. Printre acestea, Comisia introduce și România, deși nu toate procedurile se pot face online, fiind necesară prezența la ghșeu.

Într-un studiu efectuat de compania de consultanță EY pentru Comisia Europeană, se arată că România oferă facilități online limitate, când vine vorba de digitalizarea înregistrării firmelor.

Referitor la digitalizarea procedurilor pentru firme din țara noastră, EY notează:

  • Unele aspecte ale înregistrării online sunt posibile, dar numai printr-un organism autorizat și, deși unele documente sunt stocate electronic, nu există o depunere electronică obligatorie a informațiilor despre companie. Nu există instrumente directe, cap-coadă pentru oricare dintre operațiuni.
  • Instrumentele digitale nu sunt în mare parte disponibile pentru înregistrarea societăților cu răspundere limitată (SRL), întrucât solicitanții care doresc să înregistreze o nouă societate sunt obligați să se prezinte fizic în fața unui notar și a unei instanțe de înregistrare.
  • Depunerea majorității documentelor de înregistrare a întreprinderilor necesită intervenția unui notar. Cu toate acestea, transmiterea unor informații se poate face folosind instrumente digitale.
  • Solicitanții care vor să înregistreze o nouă firmă trebuie să se prezinte fizic în fața unui notar și a unei instanțe de înregistrare în cadrul procesului de verificare. Acest lucru permite verificarea identității fondatorului (fondatorilor), disponibilitatea denumirii societății și redactarea, semnarea și certificarea documentelor de înregistrare relevante (de exemplu, acte constitutive / instrumente de constituire etc.).

sursa: startupcafe.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Cum treci râul Arieș cu un Duster, iarna, cu apa până la faruri. Experimentul unui albaiulian

Publicat

Un albaiulian s-a încumetat recent să treacă râul Arieș cu mașina, prin apă, în condiții de iarnă și cu gheață ”la mal”. Și pentru că are încredere în Dacia Duster pe care o are și în îndemânarea sa la volan, experimentul nu i-a pus mari probleme.

Imaginile transmise de cititorul Alba24 sunt din zona Gârda de Sus, spre satul Snide (69 de locuitori). Oamenii pot trece Arieșul pe acolo doar pe jos, pe o pune suspendată, lată de doar de o jumătate de metru, dacă nu au vreun vehicul motorizat cu garda la sol mai mare și puțin curaj.

Dusterul s-a descurcat destul de bine prin apa rece ca gheața ce îi ajungea până la faruri, după cum ne-a spus cititorul Alba24.

”Este cea mai cinstită  mașină pe care am dat banii vreodată. Nu promite mai mult decât oferă. Sunt foarte mulțumit”, spune albaiulianul despre Dusterul diesel de 1,5 și 110 cp, 4×4.

Imaginile sunt din ianuarie 2020, însă și anul acesta albaiulianul a testat Dusterul, în condiții similare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

InfoTrafic: Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva până miercuri. Tronsoanele vizate

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, de astăzi, 18 ianuarie, până miercuri, 20 ianuarie, se vor efectua lucrări de reparații la partea carosabilă după pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș – Deva.

Tronsonul km 255+800 – 259: restricționate prima sau a doua bandă, în funcție de lucrare, pe sensul de deplasare Sibiu – Sebeș, pe raza localității Cristian, jud. Sibiu, în vederea efectuării de lucrări reparații carosabil.

La km 356, sensul de deplasare Deva – Sibiu, în zona Simeria,  județul Hunedoara,  restricționate banda de urgență si prima bandă, pentru lucrări reparație rost dilatație.

Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare și să crească distanța de siguranță între vehicule.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE STS: Platforma pentru programări la vaccinare anti-COVID, indisponibilă luni dimineața, din cauza unor probleme tehnice

Publicat

Platforma informatică pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a fost disponibilă, luni dimineața, în urma unor probleme tehnice, a informat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

UPDATE, ora 10.40: „Platforma informatică pentru înscriere şi programare la vaccinare este disponibilă, în urma eforturilor depuse de către specialiştii STS în colaborare cu echipa tehnică ce gestionează Registrul Electronic Naţional pentru Vaccinări. Aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare”, precizează STS.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat pentru AGERPRES că luni dimineaţă, când platforma pentru programare la vaccinare anti-COVID nu a funcţionat, datele au fost introduse manual.

Potrivit ei, până la ora 10,00, în centrul de la Institut era programate 80 de persoane, existând probleme şi cu duble programări: în sistemul informatic şi la telefon.

Știrea inițială

STS a precizat că, în urma analizei tehnice, s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări (RENV) furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Managerul Institutului Marius Nasta din București, dr. Beatrice Mahler, a explicat la Digi24, că în centrul de aici numărul de programări este dublu față de normal, pentru că sunt programările din platformă care au fost dublate de cele făcute prin call center.

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”, afirmă STS.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în prezent astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

STS precizează că va reveni cu informaţii de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate