Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect la CJ: Voluntarii Centrelor sociale din Alba nu vor mai fi nevoiţi să-şi plătească analizele medicale

Publicat

Voluntarii care susţin activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Alba şi se ocupă de copii, bătrâni sau persoane cu handicap nu vor mai fi nevoiţi să îşi plătească propriile analize medicale, necesare pentru a dovedi aptitudinea de a lucra în colectivităţi umane. Acestea vor fi achitate de DGASPC Alba, dacă propunerea instituţiei va fi aprobată de Consiliul Judeţean, joi, în cadrul şedinţei organizate în scopul aprobării unor proiecte de hotărâre.

În fiecare an, tineri, majoritatea studenţi la Facultatea de Ştiinţe Sociale, se oferă să desfăşoare activităţi de voluntariat în slujba copiilor, a vârstnicilor, persoanelor cu handicap sau a altor persoane cu nevoi speciale. Pentru anul 2012, la DGASPC Alba s-au anunţat deja 10 voluntari, dispuşi să lucreze cu persoane aflate în Centrele sociale din judeţ.

Aceste categorii de persoane cu nevoi speciale au, de cele mai multe ori, o sensibilitate crescută şi un risc mare de îmbolnăvire, din cauza unei stări de sănătate fragile. Din această cauză, voluntarii care se oferă să lucreze cu aceşti oameni sunt selecţionaţi cu atenţie, pentru a se evita pe cât posibil declanşarea altor boli sau epidemii colective. Voluntarii trebuie să fie sănătoşi, apţi medical de a lucra în colectivităţi umane şi trebuie să facă o serie de analize medicale pentru a dovedi acest lucru. Aceste analize, în valoare de aproximativ 100 lei, erau plătite de voluntari până acum, însă, din acest an, dacă solicitarea DGASPC Alba va fi aprobată de către Consiliul Judeţean, vor fi plătite de către Direcţie.

Astfel, voluntarii care desfăşoară o activitate directă cu beneficiarii unor centre de protecţie socială vor efectua gratis un set de analize medicale: examen coprobacteriologic, examen coproparazitologic, HIV, Antigeni HCV, Antigeni ABS şi examen psihologic. Pentru a implica mai mulţi voluntari în activităţile sale, DGASPC Alba va suporta costurile acestor analize. Instituţia are deja un contract de prestări servicii medicale de medicina muncii încheiat cu SC „Clinimed” SRL pentru efectuarea examenului medical periodic pe anul 2012 a personalului Direcţiei, iar voluntarii îşi vor putea face analizele tot în cadrul acestei unităţi medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax