Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect la Ministerul Educației: Elevii de liceu ar putea să aibă program prelungit la școală, pentru cursuri de pregătire pentru Bac

Publicat

elevi

Ministerul Educaţiei pregăteşte metode prin care să vină în sprijinul elevilor care nu au reuşit să treacă de examenul de Bacalaureat. Una dintre măsuri ar fi un program prelungit la şcoală, pentru pregătire.

„Lucrăm la un proiect pentru cei care nu reuşesc la bacalaureat. Sper să venim cu lucruri foarte concrete în întâmpinarea acelor copii care au picat sau în continuare pică bacalaureatul. Poate ne gândim la un sistem de reţinere a lor în şcoală, sub forma unor cursuri de pregătire, în vederea susţinerii bacalaureatului”, a declarat ministrul Remus Pricopie, la TVR.

Acesta s-a referit şi la tinerii care au preferat să nu se înscrie anul acesta la examenul “de maturitate”, precizând că probabil au fost descurajaţi de seriozitatea cu care au fost organizate probele în ultima perioadă, dar şi de subiectele ce nu au fost de fiecare dată corelate cu ce au învăţat la şcoală.

Potrivit ministrului, 14,6% dintre elevii de liceu nu s-au înscris la Bacalaureat. În total, anul acesta susţin examenul 180.000 de candidaţi din promoţia curentă şi cele anterioare.

De anul viitor, elevii de clasa a XI-a ar urma să susţină simulare de Bac, cel mai probabil în luna mai.

Referitor la manualele digitale, ministrul Educatiei a precizat că vor fi făcute publice înepând cu luna ianuarie 2014.

sursa: hotnews

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax