Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect la Senat: Case sociale la ţară, pentru familiile sărace sau cu mulţi copii, invalizi, pensionari sau văduve de război

Publicat

casa cistei expropriere Campania electorală aduce un val de iniţiative populiste în Parlament. După mărirea punctului de pensie, creşterea somajului, ajutoare sociale mai mari, mai multe creşe sau taxa de solidaritate pentru marii afacerişti, aleşii vin cu o nouă propunere, respectiv case sociale la ţară. Locuinţele s-ar putea da în folosinţă gratis, familiilor sărace, tinerilor proveniţi din case de copii, invalizilor, pensionarilor şi văduvelor de război, potrivit unei propuneri legislative înregistrate la Senat.

Nouă parlamentari au depus la Senat un proiect de lege prin care persoanele defavorizate ar urma să primească, gratuit, case la ţară.

Potrivit iniţiativei, casele sociale se vor cumpăra cu bani de la bugetele locale şi vor fi date în folosinţă gratuit, pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire.

Pot beneficia de o locuinţă socială la ţară cei evacuaţi din casele retrocedate, familiile sărace sau cu mulţi copii, invalizii şi pensionarii, veteranii sau văduvele de război.

„Criza economică cu care s-a confruntat țara noastră a dus spre dorința tinerilor de a părăsi țara pentru un trai mai bun. Din păcate în țara noastră există tot mai multe familii fără un venit și fără o locuință. Scopul propunerii legislative îl reprezintă facilitarea accesului persoanelor fizice la locuințe sociale, din mediul rural, prin achiziționarea acestora de către unitățile administrativ teritoriale din zonele rurale”, susțin inițiatorii, în expunerea de motive.

Inițiatorii susțin că în mediul rural din România există mii de locuințe ale căror proprietari au decedat sau au plecat în străinătate și care „ar putea fi cumpărate de autoritățile administrativ teritoriale de pe raza cărora se află și date spre folosință cu titlu gratuit”.

Proiectul senatorilor rămâne peste vară în dezbatere publică, în toamnă va fi discutat în senat, apoi la Camera Deputaţilor. În ultima perioadă, la parlament s-au înmulţit iniţiativele cu tentă socială, care presupun mai multe beneficii sau creşteri de pensii şi salarii.

sursa: realitatea.net, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax