Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect la Senat: Contribuabilii mijlocii își vor achita obligațiile fiscale la direcțiile județene de finanţe

taxe-impozite

Publicat

taxe-impoziteUn grup de 40 de parlamentari din mai multe partide propune modificarea legislaţiei, astfel încât să se revină la varianta dinainte de februarie 2016, când contribuabilii mijlocii îşi achitau obligaţiile fiscale la direcţiile fiscale judeţene. Acum, potrivit ordinului ANAF 3649/2015, aceștia trebuie să se deplaseze la direcțiile regionale pentru plata taxelor.

Iniţiatorii susțin că la momentul adoptării variantei cu regionalele, reprezentanții ANAF au justificat măsura prin posibilitatea creșterii gradului de colectare la bugetul de stat.

“Această măsură nu a avut efectul scontat, deoarece nu s-a îmbunătățit procentul și nivelul de colectare a creanțelor fiscale pe acest segment, chiar a scăzut în ultima perioadă, potrivit datelor statistice. Contribuabilii mijlocii erau mai mulţumiţi de sistemul anterior, fiindcă aveau acces la serviciile publice la nivel judeţean, acestea fiind mai apropiate de contribuabil; au existat şi numeroase sesizări, petiţii şi atitudini de protest împotriva acestei măsuri de transfer al administrării contribuabililor mijlocii la nivel regional.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul legislativ este în dezbatere publică în procedură de urgență la Senat.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate