Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect legea pensiilor. Ce se întâmplă cu mamele care au crescut trei copii

Publicat

Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede ca mamele care au crescut trei copii, până când aceştia au împlinit vârsta de 16 ani, să se poată pensiona cu 6 ani mai devreme.

O schimbare importantă care apare în noul Proiect al Legii Pensiilor se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care îndeplinesc următoarele condiţii: femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut şi crescut trei copii, până când aceştia au împlinit vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani, notează Mediafax.ro.

Totodată, începând cu al patrulea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil. De exemplu, o femeie care a născut şi crescut patru copii, până când aceştia au împlinit vârsta de 16 ani, se poate pensiona mai devreme cu şapte ani faţă de limita de vârstă.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax