Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect MAI: Cursuri de formare a polițiștilor locali în 2018. Instituțiile și numărul de locuri disponibile

Publicat


Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică, miercuri, proiectul privind formarea iniţială, în anul 2018, în instituţiile de formare ale MAI a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere. În acest an se vor aloca un număr de 440 de locuri în vederea formării inițiale a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și un număr de 25 de locuri în vederea parcurgerii modulului de management.

Potrivit prevederilor art. 11 alin. (1) din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1332/2010 prin proiectul de act normativ urmează a se reglementa următoarele:

 • stabilirea numărului de locuri şi a perioadelor în care se desfășoară programele de formare iniţială a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere și a celor care ocupă funcții de conducere (modulul de management);
 • stabilirea instituţiilor de formare ale Ministerului Afacerilor Interne organizatoare și repartizarea numărului de locuri pentru fiecare în parte;
 • stabilirea cuantumului cheltuielilor de şcolarizare/cursant/program de formare iniţială/modul de management.

Potrivit proiectului, instituțiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor aloca, în anul 2018, un număr de 440 de locuri în vederea formării inițiale a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și un număr de 25 de locuri în vederea parcurgerii modulului de management.

Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 și 35 de cursanți, stabilit de conducătorii instituțiilor care asigură formarea inițială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun și înmatricularea acestora. Grupele modulului de management pot fi compuse din minimum 5 cursanți.

Achitarea cheltuielilor de școlarizare privind programele de formare inițială și modulele de management, precum și a cheltuielilor de cazare și servire a hranei se realizează de către structurile poliției locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop.

Instituțiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne care asigură formarea inițială a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, perioadele în care se realizează programele de formare inițială și numărul de locuri repartizat fiecărei instituții de formare:

Institutul de Studii pentru Ordine Publică – București

 • perioada cursului: 12 februarie – 11 mai 2018, numărul de locuri: 40
 • perioada cursului: 7 mai – 3 august 2018, numărul de locuri: 40

Centrul de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne – Orăștie

 • perioada cursului: 7 mai – 3 august 2018, numărul de locuri: 30
 • perioada cursului: 6 august – 2 noiembrie 2018, numărul de locuri: 30

Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” – Slatina

 • perioada cursului: 17 septembrie – 14 decembrie 2018, numărul de locuri: 50

Centrul Chinologic „dr. Aurel Greblea” – Sibiu

 • perioada cursului: 3 decembrie 2018 – 1 martie 2019, numărul de locuri: 50

Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră – Iași

 • perioada cursului: 17 seprembrie – 14 decembrie 2018, numărul de locuri: 50

Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră – Drobeta Turnu Severin

 • perioada cursului: 2 aprilie – 29 iunie 2018, numărul de locuri: 40

Centru de perfecționare a pregătirii cadrelor de jandarmi – Gheorgheni

 • perioada cursului: 12 martie – 8 iunie 2018, numărul de locuri: 35

Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen – Buzău

 • perioada cursului: 19 februarie – 11 mai 2018, numărul de locuri: 25
 • perioada cursului: 17 septembrie – 7 decembrie 2018, numărul de locuri: 25

Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen – Ploiești

 • perioada cursului: 7 mai – 27 iulie 2018, numărul de locuri: 25

Instituția de formare a Ministerului Afacerilor Interne care organizează modulul de management pentru polițiștii locali, perioadele în care se realizează și numărul de locuri repartizat:

Centrul de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne – Orăștie

 • perioada cursului: 7 – 11 mai 2018, numărul de locuri: 25

Cuantumul cheltuielilor de școlarizare/cursant/program de formare inițială/modul de management

Programul de formare inițială (instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizarea și desfășurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire și a foii matricole care atestă competențele profesionale dobândite) = 2.000 lei.

Modulul de management organizat la Centrul de Formare Inițială și Continuă al Ministerului Afacerilor Interne = 180 lei.

La solicitare, instituțiile de formare asigură:

a) cazare în incinta instituției.

Tarifele de cazare se stabilesc de către instituțiile de formare, conform prevederilor Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 243/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea unor spații aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 802 din 14 noiembrie 2011, cu modificările și completările ulterioare.

b) servirea hranei, zilnic, până la 3 mese principale, în funcție de posibilitățile fiecărei instituții.

Contravaloarea acestora este de până la 33 lei/zi. Sumele încasate pentru servirea mesei de către instituțiile de formare se utilizează pentru procurarea produselor agroalimentare necesare popotelor.

sursa: mai.gov.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din Alba și din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Publicat

În ianuarie a fost organizată sesiunea de admitere la cele două şcoli postliceale de jandarmerie. Peste 2.000 de candidaţi au concurat pentru cele 360 de locuri la instituțiile de învățământ MAI de la Fălticeni și Drăgășani. Durata studiilor este de un an, la cele două școli de jandarmi. Duminică a avut loc proba de verificare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE la Școala Agenților Poliției de Frontieră 2020. Lista cu punctajele candidaților admiși în acest an

Publicat

Rezultatele finale ale examenului de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea au fost afișate în acest weekend. Dintre cei 935 de candidați înscriși, după probele eliminatorii au rămas în concurs 505, fiind disponibile doar 150 de locuri. Pe lista celor admiși nu sunt și candidați din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Candidații admiși la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri. Trei tineri din Alba, punctaj maxim

Publicat

Rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti au fost afișate duminică. Peste 1000 de candidați, tineri și tinere, au concurat pentru cele 300 de locuri scoase la concurs. Pe listă sunt și 14 candidați din Alba, trei dintre ei reușind performanța punctajului maxim (100 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate