Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect MAI pentru recompensarea polițiștilor cu merite deosebite: Bani, arme, felicitări și anularea unor sancțiuni

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să actualizeze legislația privind acordarea recompenselor morale, financiare și materiale pentru merite deosebite sau motivarea cadrelor militare. Toate acestea, în plin scandal legat de lipsa de profesionalism a polițiștilor în cazul de la Caracal.

Un proiect de ordin în MAI ce prevede recompensarea cadrelor militare a fost pus în dezbatere marți.

„Demersul normativ în discuție are la bază necesitatea emiterii unei noi reglementări subsecvente la nivelul MAI în raport cu noile dispoziții primare în materia disciplinei militare, conținute de Secțiunea a 4-a a Capitolului 2 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, astfel cum au fost modificată și completată de Legea nr. 101/2019.

În acest context, potrivit temeiurilor primare reprezentate de art. 33 lit. e)1 și alin. (4) al art. 358 2 din Legea nr. 80/1995 prin proiect urmează să reglementeze următoarele aspecte:

– instituirea recompenselor morale, financiare și materiale care pot fi acordate cadrelor militare;

– stabilirea nivelului la care urmează să fie constituite consiliile de onoare, respectiv la nivelul unităților militare ale MAI, precum și al aparatului central al MAI;

– stabilirea unei proceduri prin care urmează să fie aleși membrii consiliilor de onoare atât de la nivelul unităților militare cât și de la nivelul aparatului central al MAI;

– stabilirea unei proceduri de lucru pentru activitatea consiliilor de onoare”, se arată în referatul de aprobare a acestui ordin, potrivit hotnews.ro.

Recompense prevăzute în proiectul de ordin MAI:

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, cadrelor militare în activitate li se pot acorda următoarele recompense morale și materiale:

a) mulțumiri;

b) felicitări;

c) diplome de merit;

d) citarea prin ordin de zi pe unitate;

e) distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României;

f) arme de apărare și pază;

g) ridicarea unei sancțiuni disciplinare.

Recompensele financiare se acordă în condițiile prevăzute de lege pentru premierea personalului plătit din fonduri publice.

Recompensele morale care se pot acorda cadrelor militare în rezervă, pe timpul cât sunt concentrate sau mobilizate, ori în retragere, sunt:

a) mulțumiri;

b) felicitări;

c) distincții onorifice, altele decât cele reglementate de prevederile legale privind sistemul naţional de decoraţii al României.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 31.07.2019 at 21:04

    In loc sa va stea capul la modul cum ar trebui sa va instruiti mai bine (ca toate evenimentele va depasesc), va sta capul la cum sa va imbuibati mai mult.La munca,recompensatilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax