Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect MDRT: Tichetele de vacanţă ar urma să fie acordate din nou, de anul viitor

Publicat

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a iniţiat o propunere de modificare legislativă prin care societăţile care angajează funcţionari publici ar putea fi obligate să acorde tichete de vacanţă, din 2013. Este vorba despre tichete în valoare de 3.600 de lei pentru fiecare angajat, măsură care a fost eliminată în 2010.

Potrivit Mediafax, pe lângă instituţiile publice centrale şi locale, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, şi cele care încadrează funcţionari publici ar putea fi obligate să acorde prima de vacanţă doar prin intermediul tichetelor de vacanţă.

În 2009, salariaţii din sectorul public şi privat aveau dreptul de a beneficia de tichete de vacanţă, dacă angajatorului dorea acest lucru. Din 2010, pe fondul crizei economice, tichetele cadou şi de masă, precum şi tichete de vacanţă nu au mai fost acordate în sistemul public.

„Tichetele pot fi acordate nu doar de către stat, ci şi de firmele private, dar important este să fie văzut avantajul din spatele acestei propuneri. În momentul în care turiştii consumă în România aceste vouchere de vacanţă, ei consumă şi alte servicii şi produse, transport, merg la restaurante, se plimbă cu instalaţiile de cablu sau beneficiază de activităîţi specifice zonelor în care călătoresc. Aceste tichete vor fi un stimulent pentru angajat şi angajatorul va fi convins că acel angajat va merge în vacanţă, îşi va încărca bateriile şi se va întoarce odihnit”, a declarat secretarul de stat în MDRT, Cristian Bărhălescu, pentru Mediafax.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pavel

    luni, 01.10.2012 at 15:49

    Uite ca ce a facut Udrea in trecut, a preluat acum USL. Asa au procedat si cu celebra’ frunza’ contestata mai mereu de Ponta, dar pan’ la urma la raliul Sibiului o purta in piept. Asta dovedete ca munca fostei ministrese din mandatul pe care l-a avut, a fost una capabila sa reprezinte un model pentru actuala clasa politica.

  2. Ana

    marți, 02.10.2012 at 08:56

    Conditionarea consumarii tichetelor in Romania este absurda si incorecta intrucat la jumatate de pret petreci un concediu mult mai placut in locatii din strainatate si beneficiezi de servicii mult mai bune, mai ales daca mergi cu familia si in special cu copii. In tara, nu iti permiti locatii care sa asigure copiilor distratii astfel incat parintii sa se odihneasca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax