Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Medicii s-ar putea pensiona la cerere la vârsta de 67 de ani

Publicat

Un nou proiect legislativ aflat pe masa Senatului, prevede că medicii s-ar putea pensiona la cerere la vârsta de 67 de ani indiferent de sex. Inițiatorii legii argumentează măsura propusă prin deficitul de personal din sănătate. 

Medicii s-ar putea pensiona la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex, dacă un proiect legislativ depus la Senat în acest sens va fi adoptat. Măsura este argumentată prin deficitul de personal din sănătate.

Concret, iniţiatorii propunerii consideră ca această modificare este necesară din cauza lipsei de personal medical în special în zonele mai puţin dezvoltate din ţară, dar şi în oraşele mari:

“Astfel, conform statisticilor publicate, deşi promoţiile absolvenţilor de învăţământ superior de licenţă în domeniul medical, din ultimii ani din România, au fost de patru ori mai mari faţă de cei 2.500 de absolvenţi în 1990, multe spitale din ţară au secţii închise din lipsă de specialişti.”, se specifică în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege pentru modificarea art. 391 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii ar urma să schimbă prevederile în vigoare, conform cărora medicii se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex, după cum urmează:

“Art. 391: Medicii se pensionează la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare în anul anterior împlinirii vârstei de pensionare şi cu cel puţin 3 luni înaintea datei de împlinire a vârstei de pensionare.”

Sursă: Legestart.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax