Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROIECT: Modificarea Legii energiei electrice și gazelor naturale pentru accesul mai facil la racordarea rețelelor

Publicat

tevi gaze

Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul de modificare a Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, care prevede schimbări în privința accesului mai facil la racordarea rețelelor, dar și modificări referitoare la furnizorii de energie și gaze. Aceştia nu mai pot denunţa unilateral contractele.

Inițiatorii au justificat proiectul prin faptul că se primesc numeroase reclamații formulate de persoane fizice și juridice față de modul în care operatorii au permis accesul la sistemul de distribuție a gazelor naturale. În plus, primăriile se plâng de greutățile întâmpinate atunci când vor să se racordeze la rețea, în unele cazuri cererile fiind soluționate după ani de zile.

Propunerea legislativă a fost adoptată în urmă cu o lună de Senat, iar plenul Camerei Deputaților l-a votat, pe 13 iunie, cu 241 de voturi “pentru”. Comisia pentru industrii şi servicii a dat raport favorabil pentru proiect și a admis 85 de amendamente, printre acestea numărându-se și cel referitor la eliminarea dreptului furnizorului de a denunța unilateral contractele de furnizare de energie electrică şi gaze naturale încheiate cu clienţii finali.

Proiectul mai prevede în mod expres că “atât rezilierea, cât şi denunţarea unilaterală reprezintă cauze de încetare a contractului, însă spre deosebire de reziliere care reprezintă o sancţiune de drept civil ce intervine în cazul neexecutării culpabile, totală sau parţială ori o executare necorespunzătoare a unei obligaţii contractuale de către una dintre părţile contractante, denunţarea unilaterală poate viza în cele mai multe situaţii practice motive de oportunitate contractuală şi nu un caz de culpă în executarea angajamentului asumat de către părți”, conform motivării amendamentului depus în acest sens.

Sursă: Legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax