Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect național în școlile din România: ”Ascultă 5 minute de muzică clasică” începând cu anul școlar 2014-2015

Publicat

elevi

Începând cu anul școlar 2014-2015 proiectul ”Ascultă 5 minute de muzică clasică”, devine program național în școli și asta pentru că a fost semnat un protocol de colaborare între Radio România Musical și Ministerul Educației Naționale. Scopul acestui proiect este acela de a-i familiariza pe elevi cu muzica clasică. Radio România Musical, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, va pune la dispoziția profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc și universal.

„În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, a declarat Liliana Staicu, manager Radio România Muzical.

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” are şi o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, vor fi demarate mai multe concursuri. Elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

Sursa: Mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax