Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect „Necenzurat”: Campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor de liceu din Alba

Publicat

42 de elevi din liceu din Alba dar și familiile acestora vor participa la lecții tematice pe tema consumului de droguri și a efectelor acestuia asupra tinerilor. Lecțiile sunt derulate în cadrul unei campanii derulate de Agenția Națională Antidrog și vor fi susținute de specialiști în domeniu.

Agenţia Naţională Antidrog în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin structurile locale, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, respectiv Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Alba desfăşoară în perioada februarie 2013 – iunie 2014 proiectul naţional „NECENZURAT”.

Proiectul „NECENZURAT” va fi implementat la nivel naţional, de către cei 94 de specialişti din cadrul centrelor de prevenire evaluare şi consiliere antidrog şi ai centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, profesionişti formaţi de către Agenţia Naţională Antidrog în luna decembrie 2012.

„NECENZURAT” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în 7 ţări europene. Obiectivul general al proiectului vizează formarea unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutn, alcool şi droguri.

La nivelul judeţului Alba proiectul va demara în a doua parte a lunii februarie prin implementarea pilot a activităţilor la 2 clase de elevi din Liceul Sportiv Alba Iulia şi Colegiul Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, beneficiari fiind un număr de 42 de elevi precum şi familiile acestora, şi constă în derularea a 12 lecţii tematice cu fiecare clasă de elevi şi a 3 sedinţe cu părinţii elevilor.

Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a copiilor.

În etapa următoare a proiectului, specialiştii formaţi au misiunea să îl dezvolte, prin formarea cadrelor didactice. Astfel, până la sfârşitul anului şcolar 2013 – 2014, vor fi formaţi la nivel judeţean cel puţin 20 de de cadre didactice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax