Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru amenajarea de trotuare și șanțuri pe marginea DJ 107E, în comuna Lopadea Nouă. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Primăria comunei Lopadea Nouă vrea să amenajeze trotuare și șanțuri pentru colectarea apelor pluviale pe un tronson în lungime de peste 400 de metri din drumul județean DJ 107E, pe raza localității Băgău. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare șanțuri și trotuare adiacente drumului județean în localitatea Băgău, comuna Lopadea Nouă, tronsonul I”, titular comuna Lopadea Nouă.

Potrivit memoriului de prezentare, prin proiect se vor realiza accese la proprietăți, trotuare și se vor consolida acostamentele drumului județean DJ 107E, între km 6+758 – 7+169, pe o lungime de aproximativ 411 metri. De asemenea, se vor îmbunătăți condițiile de colectare și evacuare a apelor pluviale spre emisari siguri și se vor realiza parcări și platforme longitudinale.

Valoarea lucrărilor este estimată la 449.000 de lei, fără TVA.

În prezent traficul pietonal pe drumul judetean DJ107E se realizează pe acostamentele drumului sau pe spatiul verde situat între șanțul existent și limita de proprietate, cu evitarea
suprafețelor degradate. Totodată, sistemul de captare şi evacuare a apelor de suprafaţă este deficitar pe întreaga lungime a tronsonului analizat. Nu este asigurată continuitatea şanţurilor pe întreaga lungime, existând atât tronsoane de șanturi betonate cât și șanțuri de pământ, dar și sectoare de drum unde acestea lipsesc sau nu mai prezintă secțiuni corespunzătoare de scurgere.

Prin realizarea investiției se vor asigura și următoarele aspecte :

  • Asigurare siguranței în exploatare ;
  • Îmbunătățirea gradului de confort/siguranță al locuitorilor si locuintelor din zona drumului;
  • Creșterea siguranței transportului auto si pietonal ;
  • Îmbunătățirea aspectului localității ;
  • Întreținerea mai ușoară și mai eficientă ;
  • Asigurarea accesului la obiectivele socio-culturale din localitate.

Trotuarele proiectate vor avea lățimea de 1,20 m și se vor realiza pe partea dreaptă a drumului pe o lungime de 346,31 m. Trotuarul va fi amplasat lângă limita de proprietate.

Acostamentele se vor reface pe ambele părți ale drumului județean DJ 107E, tronsonul 1, în zonele în care vor fi realizate lucrări. Refacerea acostamentelor este necesară pentru asigurarea siguranței traficului auto în urma realizării șanțurilor pe drumul județean.

În lungul traseului, scurgerea apelor s-a proiectat în funcție de profilul longitudinal și de configurația zonei. S-au proiectat șanțuri trapezoidale din beton C25/30 cu grosimea de 10 cm
dispus pe un pat din balast de 10 cm conform detaliilor de execuție. Pentru asigurarea continuității dispozitivelor de scurgere a apelor de suprafață, în dreptul acceselor se vor realiza podețe tubulare, cu tuburi corugate din polipropilenă DN 315mm.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax