Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru amplasarea unei centrale electrice eoliene de 40 MW, în comuna Ponor. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

O centrală electrică eoliană cu o putere de 40 MW ar putea fi amplasată în comuna Ponor, la o altitudine de circa 1.300 de metri. În prezent a fost solicitată la APM Alba emiterea acordului de mediu, investiția fiind estimată la circa 60 de milioane de euro. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 3 august, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică eoliană 40 MW, Ponor, județul Alba”. Titularul proiectului este firma Tai Regen Energ SRL.

Potrivit documentației, se dorește construirea unei centrale eoliene cu o putere de 40 MW, pe un teren în suprafață de 237.033 mp aflat în localitatea Ponor.

Valoarea investiției este estimată la 60 de milioane de euro, perioada de implementare a proiectului fiind propusă estimativ până în anul 2026.

Amplasamentul vizat se află la o distanță de 7 km de localitatea Ponor și de 4 km față de localitatea Baia de Arieș, la o altitudine de circa 1.300 de metri.

Cablurile de curent care vor transporta energia produsă de turbinele eoliene urmează să fie legate la rețea, în zona orașului Baia de Arieș.

Potrivit documentației, sursa de zgomot de 60 db, produsă de turbinele eoliene la trecerea curenților de aer pe lângă palele elicei, nu va afecta cele două localități.

De asemenea, în timpul realizării proiectului, materialele necesare construcției centralei vor veni prefabricate și ambalate.

foto reprezentativă: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax