Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru asfaltarea a 8,5 km de drumuri și amenajarea unui pod, în comuna Meteș. Alte investiții propuse de Primărie

Publicat

Primăria comunei Meteş a depus recent un proiect în valoare de 14,8 milioane de lei pentru asfaltarea a 8,5 kilometri de drumuri comunale şi vicinale. Acestea se găsesc în satele Presaca Ampoiului, Poiana Ampoiului, Lunca Ampoiţei, Văleni, Meteş, Ampoiţa şi Tăuţi.

Potrivit primarului Daniel Sânzâiană, în acelaşi proiect este inclusă şi amenajarea unui pod în satul Ampoiţa.

Acesta a precizat că s-au obţinut de la Guvernul României peste 1 milion de lei în vederea construirii unui pod în lungime de 20 de metri peste râul Ampoi, în localitatea Tăuţi. În acest sens, Primăria a achiziționat, la sfârșitul lunii octombrie, servicii de proiectare tehnică „Pod cu o deschidere max. de 20 de metri, faza PT + DE + CS + PAC + verificare tehnică + asistență tehnică, valoarea contractului fiind de 37.000 de lei.

„Suntem conştienţi de faptul că, pentru a putea prospera, pentru a putea asigura accesul fiecărui cetăţean din comuna noastră la poarta casei, pe un drum asfaltat, este nevoie de proiecte serioase, de identificarea surselor de bani şi, mai ales, de intrarea în legalitate a tuturor lucrărilor efectuate.

Apoi, viitoare investiţii – apă, gaz metan – necesită drumuri înscrise în Cartea Funciară. Din acest motiv, în paralel cu eforturile materiale consistente, am reuşit să întabulăm aproximativ 71 de kilometri de drumuri comunale, vicinale şi de hotar.

Dintre aceştia, 20 de kilometri au fost întabulaţi prin operaţiunile de cadastru sistematic”, a transmis Daniel Sânzâiană, primarul comunei Meteş.

Cum întreţinerea şi micile reparaţii ale drumurilor din comună sunt absolut necesare, la iniţiativa primarului Daniel Sânzâiană, consilierii locali din Meteş au aprobat şi depunerea unui proiect de accesare a fondurilor europene pentru achiziţia unui utilaj de tip buldoexcavator.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax