Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru asfaltarea unui tronson pietruit din drumul județean DJ 704A, între Sebeș și Pianu. Licitație pentru proiectare

Publicat

O porțiune pietruită din drumul județean DJ 704 A, între Sebeș și Pianu de Jos, în lungime de 5 kilometri, urmează să fie modernizată și asfaltată. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 9 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Modernizare drum județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos”.

Valoarea totală este estimată la 210.000 de lei, fără TVA. 

Drumul județean DJ 704 A se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Alba, are o lungime totală de 23,393 km și asigură legătura între localitățile Sebeș (de la intersecția cu DN 7), Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Răchita, până la intersecția cu DN 67C (Sebeșel). Drumul este asfaltat pe toată lungimea, cu excepția unui tronson pietruit în lungime de 4.850 metri.

Potrivit caietului de sarcini, tronsonul de drum județean DJ 704 A propus spre modernizare se desfășoară între localitatea Sebeș, intersecția cu DN 7 de la km 0+000 și intersecția cu drumul județean DJ 705 B, la km 5+142.

Pe sectorul de drum cuprins între km 4+720 și km 4+820 se află în execuție construirea unui pod nou, în cadrul unui alt proiect.

Tronsonul prevăzut în proiect este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Sebeș și al comunelor Vințu de Jos și Pianu. Lățimea platformei drumului județean este cuprinsă între 5 și 7 metri, cu o lățime a părții carosabile între 4 și 6 metri.

Cele mai frecvente degradări întâlnite sunt gropi și denivelări, cauzate de șiroiri ale apelor de suprafață sau staționării îndelungate a acestora pe partea carosabilă și de traficul desfășurat în timp în corelare cu grosimea redusă a stratului de piatră. Factorii de mediu, respectiv acțiunea îngheț-dezgheț, sau umiditatea ridicată din timpul anotimpului ploios reprezintă o altă cauză a stării de degradare actuale.

În urma investigațiilor efectuate s-a constatat că starea de viabilitate existentă a drumului este necorespunzătoare pentru desfășurarea circulației în condiții normale. Au fost semnalate defecțiuni ale suprafeței de rulare și ale complexului rutier frecvente și pe suprafețe întinse.

Ca urmare a stării de degradare a drumului, în anul 2021 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră. Astfel s-a propus modernizarea acestuia pentru asigurarea unui transport civilizat și sigur, corespunzător clasificării sale ca drum județean.

Potrivit DALI, lucrările de modernizare se vor realiza între limitele de proprietate, respectiv între km 0+038 și km 5+135, având lungimea totală de 5.097 metri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax