Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru cei cu credite în valută: Guvernul va garanta jumătate din datoria convertită în lei pentru împrumuturi imobiliare

Publicat

franci elvetieni Un proiect de lege prin care să fie încurajată conversia creditelor din valută în lei a fost prezentat, marţi, la Comisia de buget din Camera Deputaţilor. Executivul vrea să garanteze jumătate din datoria convertită în lei a persoanelor care au luat credite imobiliare în valută.

Beneficiarul creditului este încurajat să îşi transforme în lei împrumutul pe care îl are în valută (mai ales franci elveţieni), în ideea că banca îi va tăia 15% din datorie. Banca va fi motivată să accepte discountul prin faptul că statul garantează 50% din suma datorată.

Este o garanţie similară cu cea acordată de stat în cazul creditelor de tipul „Prima Casă”.

Clientul va putea să meargă la bancă şi, dacă va respecta condiţiile impuse de bancă, va putea să ceară conversia creditului din valută în lei, iar la acest credit transformat să se aplice un discount de 15%.

Creditul rezultat în urma acestei reduceri cu 15% va fi garantat în proporţie de 50% de stat. Acest lucru înseamnă că statul va acoperi 50% din riscul de nereturnare a creditului.

Deputaţii au subliniat că nu este vorba în special despre franci elveţieni, pentru că statul nu poate face proiecte cu dedicaţie pentru o anumită valută.

Proiectul de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.50/2010 privind contractele de credit pentru consumator a fost iniţiat de 131 deptaţi şi senatori.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax