Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proiect pentru îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Fărău. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă în comuna Fărău, județul Alba”.

Potrivit documentației, proiectul vizează montarea unui nou rezervor de apă de 100 mc în Alecuș, respectiv extinderea rețelele de aducțiune apă pe tronsonul Alecuș – Fărău.

Rezervorul metalic va fi suprateran realizat pe fundatie din beton armat, izolat termic, cu un volum de 100 mc. Rezervorul va fi prevăzut cu membrană hidroizolantă, la interior.

Diametrul rezervorului va fi de 5,4 m, iar înălțimea de 4,8 m. Rolul rezervorului de înmagazinare si compensare este de a stoca apa preluată din aductiune si de a asigura compensările de consum din localităţile comunei. Un alt rol important al rezervorului este acela de a asigura rezerva intangibilă de incendiu.

Reţeaua de aducţiune pentru comuna Fărău se va realiza cu conducta din PEHD PE 100 Pn 10 si 16 bari De=110 mm, având o lungime totală de cca. 8.768 m.

Din lungimea totală, pe teritoriul comunei Șona rețeaua va avea o lungime de cca. 4300 m, iar diferența de 4.468 m este pe teritoriul comunei Fărău. Traseul pe care se va monta conducta de aducțiune este: gospodărie de apă existentă localitatea Alecuș – drumul DJ 107 V – drumul lui Bedi – drumuri locale din Fărău și gospodărie de apă existentă – Fărău.

Valoarea investiției propuse este estimată la 27.789.537,15 lei.

Perioada de implementare este de aproximativ 2 ani de la obținerea tuturor documentelor necesare realizării proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax