Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din satul Teleac, comuna Ciugud. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de distribuție a energiei electrice din localitatea Teleac, comuna Ciugud, va fi modernizată printr-o investiție de peste 470.000 de lei. Proiectul prevede, printre altele, modernizarea branșamentelor, înlocuirea conductorilor și amplasarea unui nou post de transformare.

Distribuție Energie Electrică România SA a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru îmbunătățirea nivelului de tensiune și modernizare LEA 0,4 kV și branșamente în localitatea Teleac, comuna Ciugud.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 472.600 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, linia electrică aeriană (LEA) 0,4 kV de distribuție publică din localitatea Teleac a fost construită în anul 1964 și este racordată la postul de transformare aerian (PTA) Teleac 20/0,4 kV. LEA 0,4 kV cuprinde 59 de stâlpi JT, din care 49 sunt de beton și 10 de lemn, și 8 stâlpi MT de beton. Linia cuprinde două circuite, unul de 530 de metri spre Drâmbar, iar celălalt 1.390 de metri (1.680 de metri cu derivații) spre Hăpria.

La rețeaua electrică de joasă tensiune sunt racordați 153 de consumatori (127 consumatori monofazici și 24 consumatori trifazici).

Datorită secțiunilor mici ale conductorilor și a lungimii ridicate a circuitului spre Hăpria, s-au înregistrat, conform măsurătorilor în teren, variații ale tensiunii până la 153,2 V la capetele rețelei (33,3 %). De asemenea, o parte din stâlpii din localitate sunt deteriorați iar majoritatea branșamentelor sunt cu conductoare clasice.

Astfel, pentru remedierea acestei situații este necesară modernizarea tuturor branșamentelor care nu corespund specificațiilor SDEE Transilvania Sud SA, redistribuirea consumatorilor pe circuite, înlocuirea conductoarelor rețelei de distribuție cu unele dimensionate corespunzător și construirea unui nou post de transformare pe strada Soarelui, care să preia o parte din consumatori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 14.04.2021 at 21:33

    Mai de ce faceti greseli d’astea ? Luati painea de la gura parlamentarilor (in speta, Bumb)? Asta ce mai comunica acum ? Nu sunteti deloc fair play.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax