Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pentru modificarea Codului Rutier. Ce atribuții vor avea polițiștii locali

Publicat

politia locala alba iulia

politia locala Se pregătesc noi modificări ale Codului Rutier. Un proiect de lege ajuns pe masa Senatului propune ca Poliția locală să apară în toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.

Un grup de lucru format din 14 parlamentari a depus un proiect de lege care vizează activitatea polițiștilor locali. Potrivit Legii 155/2010, care reglementează activitatea Poliţiei locale, instituţia are atribuţii şi în privinţa circulaţiei pe drumurile publice, însă ele nu sunt precizate explicit.

După intrarea în vigoare a Legii 155, OUG 195/2002, cea care prevede atribuțiile poliției rutiere, nu a fost modificată, iar astfel s-a ajuns la un vid legislativ. Au existat cazuri în care polițiștii locali au aplicat amenzi conform Legii 155, dar instanța le-a anulat. Au fost și cazuri în care instanța a susținut amenzile.

Proiectul inițiat de parlamentari modifică OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, adăugând și Poliția locală la toate capitolele în care Poliția rutieră are atribuții.

În aceste condiții, Poliția locală va putea să îndrume, să controleze și să supravegheze circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali vor putea lua măsuri în cazul în care se constată încălcări legislative.

Același vid legislativ a fost identificat și de Avocatul Poporului, iar instituția a inițiat un recurs pentru a se specifica faptul că doar polițistul rutier poate aplica amenzi, scrie digi24.ro.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Rika Fara Frika de Lege si Politica

    miercuri, 07.06.2017 at 12:00

    politia locala sunt oameni ce nu stiu codul penal si nu stiu legea , stiu doar sa pape banii publici si atata !

    Ca dovada stau masinele parcate aiurea in totata alba iulia , taganii ce fac scandaluri noaptea pe bulevard
    Gropi facute in asfalt pentru lucraci si in termen de 30 de zile nu sunt astupate si nici semnalizate !
    Ex pe strada nazaret ilit de cateva zile o aparut un sant dealatul drumului si nu e semnalizat si dai cu rotile in modalca ! politia locala trece periodic pe acolo pentru ca merg la parcul dendrologic !

    In ce tara traim ? platim tot felul de taxe pentru ce ? autoritatile isi bat joc de noi !

  2. **** the police

    joi, 08.06.2017 at 00:52

    Cum ***** sa i lasi pe acesti asa zisi politisti fara liceu sa aplice legile rutiere cand majoritatea lor sunt analfabeti? … nici cei de la judeteana nu fac exceptie de la regula, politie comunista de cacat avem. Sa i ***** pe toti!

  3. Tomi

    sâmbătă, 02.12.2017 at 18:31

    Polițiști locali sunt funcționari publici deci au minim liceu cu bacalaureat. Iar la încadrarea în funcția de polițist local urmează cursul de perfecționare în școli M.A.I de minim trei luni curs pe care îl au și majoritatea polițiștilor de la națională.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax