Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Proiect pentru reabilitarea unui pod aflat pe drumul național DN 14B, între Teiuș și Blaj. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

Un pod aflat pe drumul național DN 14B, între Teiuș și Blaj, urmează să fie reabilitat și modernizat de CNAIR printr-o investiție de peste 3,3 milioane de lei. Podul, aflat la ieșirea din localitatea Cistei spre Blaj, a fost construit în urmă cu 38 de ani și prezintă mai multe defecte și degradări. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Pod pe DN 14B, km 10+950”, propus a fi amplasat în comuna Mihalț, localitatea Cistei, extravilan, județul Alba, titular CNAIR – DRDP Cluj.

Potrivit memoriului de prezentare, podul a fost construit în anul 1983, se află în exploatare de 38 de ani și nu a fost consolidat sau modernizat până în prezent. Podul pe grinzi din beton precomprimat cu lungimea totală de 43,55 m, traversează pârâul Dunărița în apropierea localității Cistei.

Lățimea părții carosabile este de 7,8 metri, construită cu pantă unică, cu două trotuare pietonale de lățimea de 1 m fiecare, delimitate cu borduri înalte din beton armat.

În urma unor verificări au fost constatate mai multe defecte și degradări la nivelul suprastructurii podului, la nivelul infrastructurii podului, la calea pe pod și racordarea podului cu rampele de acces și albia pârâului Dunărița.

Având în vedere starea avansată și gravitatea proceselor de degradare constatate, se impune aplicarea unor lucrări de intervenție care să asigure condiții optime de exploatare în condiții de siguranță.

Proiectul prevede următoarele lucrări de intervenție:

 • lucrări de întreținere periodică executate la nivelul suprastructurii
 • lucrări de întreținere executate la nivelul infrastructurilor
 • lucrări de întreținere executate la nivelul căii de pod
 • lucrări de întreținere executate la nivelul albiei râului Dunărița
 • lucrări de întreținere executate la nivelul rampelor de acces

Valoarea investiției este estimată la 3.376.759,10 de lei și se vor desfășura pe perioada a 6 luni de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Vasili

  joi, 09.09.2021 at 22:39

  BĂI oameni buni.
  Păi acest pod este de 1000 de ori mai bun decât cel de peste Mureș de la ieșirea ďi Mihalț.
  Reparații și voi și stricați bani pe ce trebuie, nu pe ce nu este nevoie.
  VAI MAMA EI DE ȚARĂ cu așa minții ILUMINATE.
  Repari ce este bun și lași ce este RĂU.
  Asta da ….,,ÎNȚELEPCIUNE

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Cod Portocaliu de inundații pe râuri din județul Alba. Viituri rapide și torenți, pe râurile din bazinul hidrografic Arieș

Publicat

Hidrologii au emis marţi o avertizare Cod Portocaliu de viituri, valabilă în orele următoare pe cursuri de apă din bazinul hidrografic al râului Arieş.

Potrivit hidrologilor, până la ora 12:00, va fi risc de viituri majore generatoare de revărsări importante, care pot conduce la inundarea de gospodării şi obiective social-economice şi se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile din bazinul hidrografic Arieş – bazin amonte S.H. Câmpeni, din judeţul Alba.

De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din acelaşi bazin hidrografic, dar în amonte de S.H. Scărişoara.

sursa: inhga.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Fara Alexandru, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, locul 2 la Campionatul Național de Taekwondo WT – Tineret

Publicat

Fara Alexandru, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut medalia de argint la Campionatul Național de Taekwondo WT, la Tineret, desfășurat în 24 septembrie la Odorheiul Secuiesc, județul Harghita.

Acesta a concurat la categoria de greutate – 48 de kilograme. Și sportivul Galea Mario a avut o prestație bună, la categoria sa de greutate – 55 de kilograme, însă a pierdut în mediul pentru medalie.

Ambii sportivi au 15 ani și sunt pregătiți de către instructorul Alin Moldovan.

„Mă declar mulțumit de rezultate, mai ales având în vedere vârsta fragedă a sportivilor, care sunt doar la primul an de juniorat. Mulțumesc conducerii clubului pentru suport. Continuăm pregătirea, cu multă disciplină și seriozitate, și sunt convins că rezultatele vor fi pe măsura muncii”, a transmis Alin Moldovan.

„Felicitări sportivilor și antrenorului și mult succes la viitoarele competiții! Mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului și Primăriei Alba Iulia pentru sprijinul acordat”, a transmis directorul CS Unirea Alba Iulia, Daniela Moșneag.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cupa Florea Grup la tenis de câmp, ediția a VIII-a, la Alba Iulia, din 29 septembrie. Categorii de concurs și înscrieri (P)

Publicat

Toți iubitorii tenisului de câmp sunt invitați la un eveniment sportiv cu tradiție în Alba Iulia: Cupa Florea Grup la tenis de câmp, ediția a VIII-a.

Evenimentul este organizat de Florea Grup și Tenis Pro Lincă și va avea loc în perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022, pe terenurileTenis Pro Lincă (Aleea Sf Capistrano, nr 1, Alba Iulia).

Înscrierile la competiție se pot face până miercuri, 28 septembrie.

Categoriile de concurs sunt Open Partener, +35 ani și + 60 și categoria Family, care la ediția din anul 2021 s-a dovedit a fi cea mai populară. Din acest motiv, secțiunea s-a împărțit în două subcategorii: Family Kids și Family Teenager.

La Family Kids se pot înscrie echipe formate din părinte și copil cu vârsta de până la 12 ani, iar la categoria Family Teenager vârsta copilului participant este de peste 12 ani.

„Dorința noastră este de a încuraja cât mai mult practicarea sportului. Mai ales în această perioadă, mișcarea este esențială pentru sănătatea fizică și psihică a fiecăruia dintre noi. Este responsabilitatea noastră să implicăm și copiii în activitatea sportivă, ei având ca principal model în viață membrii familiei apropiate. De aceea organizăm an de an această cupă, iar acum încurajăm și pe cei mici să se alăture părinților în practicarea sportului alb”, spune Marcel Florea, director general Florea Grup și participant la competiția de tenis.

Partidele se vor disputa în grupe de patru echipe (după caz, trei sau cinci), după sistemul „fiecare cu fiecare”, două seturi. La 1-1, tiebreak 10 puncte. Pentru Open Partener, regulamentul este 2 din 3 seturi, cu set decisiv. Primele două echipe se vor califica în grupele semifinale, după care se va juca semifinala 1, semifinala 2, finala.

Pentru înscrieri sau mai multe informații, participanții au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0763 615 072; 0762 642 176.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare Cod Galben de ceață în Alba. Vizibilitate redusă local sub 200 m și izolat sub 50 m

Publicat

Meteorologii au emis marți dimineața o atenționare Cod Galben de ceață valabilă în zona joasă a județului Alba, până la ora 09:00. 

Potrivit ANM, se vor semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Atenționări similare sunt valabile și în județele Sibiu, Brașov, Harghita, Bacău, Neamț, Olt, Dolj.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax